Påskeegg med sukkerfri kokos-sjokolade & marsipanegg

Påskeegg med sukkerfri kokos-sjokolade & marsipanegg

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 25.03.15 | Sist redigert: 22.03.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Kokossjokolade: KH per sjokolade: 6 g – kcal per sjokolade: 110 kcal (Beregnet ut i fra 20 sjokolader laget med stevia)
Marsipankuler: KH per kule: 4,5 g – kcal per kule 65 kcal (Beregnet ut i fra 10 marsipankuler laget med sukrinmelis)

I anledning påske og ferie og solskinn og alt som er fint, synes jeg det er på sin plass i gi dere oppskriften på noen skikkelige godsaker, og et aldri så lite påskeegg! Påsken er tiden for mye digg, og det kan være en utfordring og skulle forholde seg til det gode, gamle påskeegget og alle søtsakene påsken fører med seg, når man ønsker en viss kontroll over blodsukkerreguleringen.

Her har den gode gamle »Bounty» sjokkisen har fått en liten oppdatering og kan nesten kalles sunt godteri. Marsipan er jo en klassisk påskefavoritt, og et must i ethvert påskeegg, spør du meg. Marsipan er i utgangspunktet full av mye god næring fra mandler, så lenge du lager den selv, og kan fint oppdateres et hakk og lages med alternativ søtning, for en sukkerfri utgave.

Annonse
Påskeegg med appelsin

Påskeegget nytes selvfølgelig aller helst i solveggen med en kopp god kaffe. Foto: Hanna Dale

Disse to små godsakene er enkle å lage, og inneholder ikke sukker, hvis du velger en sukkerfri sjokolade. For øvrig er 70-90% sjokolade super å bruke, og bidrar med lite sukker, så det er også fine alternativer. Marsipan er enkelt å lage sukkerfritt ved å benytte seg av sukrinmelis el. I denne varianten fungerer det fint, og sammen med sjokoladen, dempes den noe ’’isende’’ smaken mange opplever ved bruk av sukrin. Kokos-sjokoladen er laget med steva, et naturlig søtningsstoff som er 300 x søtere enn vanlig sukker, og ikke påvirker blodsukkeret. Stevia kan fint erstattes med annen søtning om ønskelig.

PRØV OGSÅ: Tre godteoppskrifter til sukkerfri påske

Kokos-sjokolade

ca 20 stk

 • 300 g kokosmelk
 • ca 150 g kokosmasse
 • 1 ss kokosolje
 • 2 ss sukker eller annen valgfri søtning, jeg brukte steviapulver
 • en klype salt
 • ca 200 g mørk sjokolade, 70-90%

Næringsinnhold beregnet ut i fra 20 biter laget med stevia:

Karbohydrat pr. sjokolade: 6 g

Annonse

Kcal per sjokolade: 110 kcal

Varm kokosolje, søtning og kokosmelk i en liten kjele, til alt er løst seg opp. Vend inn en liten klype salt og kokosmasse. Juster med kokosmasse til du har en tykk kokoskrem. Kle en liten brødform el. med alluminium- eller plastfolie, og press kokosmassen ut i formen, til en flat plate. La stå kaldt i minst 30 min, gjerne over natten. Skjær den avkjølte kokosplaten i bite med ønsket størrelse, jeg fikk 20 biter. Kokosmassen smaker godt som den er, så du kan godt beholde noe biter som kokosgodis uten å dyppe i sjokolade, men det er selvfølgelig aller mest stas med sjokoladetrekk. Hvis kokosen smuldrer seg litt, kan du bare presse bitene sammen med hendene. Smelt sjokolade i vannbad, og vend hver kokosbit til den er helt dekket. Sett på et brett el. og avkjøl i kjøleskapet. Kan oppbevares i en tett boks i ca en uke.

Nam!

Kokos-sjokoladen er laget med steva, et naturlig søtningsstoff som er 300 x søtere enn vanlig sukker, og ikke påvirker blodsukkeret. Stevia kan fint erstattes med annen søtning om ønskelig. Foto: Hanna Dale

Marsipanegg m. sjokolade- & kokostrekk

ca 10 stk (oppskriften kan gjerne dobbles)

 • 1,5-2 dl mandelmel (mel av skoldede mandler)
 • 1 dl melis (sukrinmelis kan benyttes hvis du ønsker en sukkerfri variant)
 • en klype salt
 • 1 eggehvitte
 • sjokolade til pynt, gjerne 70%
 • revet kokosmasse

Næringsinnhold beregnet ut i fra sukrinmelis og 10 kuler:

PRØV OGSÅ: Sunnere påskegodt

Karbohydrat pr. kule: 4,5 g

Kcal per kule: 65 kcal

Slik lager du ditt eget påskeegg.

Smelt sjokolade i vannbad, og vend hver kokosbit til den er helt dekket. Sett på et brett el. og avkjøl i kjøleskapet. Kan oppbevares i en tett boks i ca en uke. Foto: Hanna Dale

Mandelmel kan du fint lage selv, ved å skolde mandler og male dem til mel. Dette er litt tidkrevende, da mandlene må tørke helt før de lages mel av, så ferdig kjøpt mandelmel er en rask og lettvin løsning hvis du vil spare tid. Vend sammen melis, mandler, litt salt og eggehvitte til en fast marsipan-deig. Rull kuler av deigen, dypp i smeltet sjokolade og kokos. Avkjøl i kjøleskap til sjokoladen er stivnet, og oppbevar i en tett boks. Holder seg fint i over en uke. Enkelt digg på 1-2-3!

påskeegg4-1

Voila! Et stk herlig og sukkerfritt påskegg til deg og dine nærmeste. NAM! Foto: Hanna Dale

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: