Pizza uten bunn – glutenfri og blodsukkervennlig

Pizza uten bunn – glutenfri og blodsukkervennlig

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 09.10.14 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Denne oppskriften er super for deg som har diabetes eller ikke tåler gluten. Den er full av proteiner, og inneholder svært lite karbohydrater. Her er det kjøttdeigen som blir pizzabunn, fyllet kan være det du ønsker. Dette er en lettvint og rask måte å lage pizza på. Ingen heving, kun steking i 25 minutter.

Annonse

Ingredienser

Bunn

  • 500 g kjøttdeig av god kvalitet
  • 1 ts salt (seltin)
  • 1 ts pepper
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød finhakket chili (kan utelates)
  • 1 ss tørket oregano

Fyll

Dette er et forslag, velg gjerne dine egne ingredienser.

  • 1 rødløk i ringer
  • 1 gul paprika i strimler
  • 7 skiver serranoskinke
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 tomat i skiver
  • 2 dl ferdig tomatsaus*
  • 4 dl revet mozzarella eller annen ost
  • litt fersk eller tørket oregano
  • god kaldpresset olivenolje
  • en neve ruccola

*Tomatsaus

  • 1 stor finhakket løk
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 1/2 rød finhakket chili (kan utelates)
  • 1 boks knuste tomater (400 g)
  • 1/2 ts salt (seltin)
  • 1 ts pepper
  • 1 ts oregano

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovenen på 225°C
  • Bland sammen alle ingrediensene til bunnen. Fordel den utover en langpanne dekket med bakepapir. Prøv å få bunnen så tynn som mulig
  • Lag tomatsausen: Stek løken i olivenolje og bland inn de andre ingrediensene som hører til tomatsausen og la det småkoke i 5 minutter
  • Hakk opp de øvrige grønnsakene mens det putrer
  • Fordel løk, paprika, serranoskinke, oliven og tomater over kjøttdeigen
  • Hell tomatsausen over
  • Fordel ost over pizzaen, strø over oregano og ringle god olivenolje over til slutt
  • Stekes midt i ovnen i 25 minutter

Server pizzaen med fersk ruccola og/eller annen grønn salat. Velbekomme 🙂

Annonse

Denne oppskriften er hentet fra Diabetesboka. Følg diabetesboka på Facebook her!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
3.8/5 5 tilbakemeldinger
Del: