Hjemmelaget bounty-sjokolade uten tilsatt sukker!

Hjemmelaget bounty-sjokolade uten tilsatt sukker!

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 05.09.14 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Har du lyst på noe skikkelig snacksens om ikke øker blodsukkeret for mye? Da burde du teste ut denne oppskriften på Bounty! Den er uten tilsatt sukker, noe som er flott for deg med diabetes, i tillegg er den svært enkel å lage.

Annonse

Ingredienser

  • 2 dl sukrin
  • 100 g kokosfett
  • 2 dl fløte
  • 2 dl kokosmelk
  • 400 g revet kokos
  • 300 g mørk sjokolade (sukkerfri eller minst 70%)

Fremgangsmåte

Smelt kokosfett og sukrin i en kjele. Ha i fløte og kokosmelk og la det koke opp. Ha i de andre ingrediensene (utenom sjokoladen) og rør godt, før du heller røra i en plastbolle og setter den i kjøleskapet en times tid.

Så er det bare å begynne å kna! Klem til passe store klumper av kokosblandingen mens du smelter sjokoladen i et vannbad. Deigen er ganske løs, så man får jobbe litt! Til slutt dypper du klumpene i sjokoladen med en skje, og lar de kjølne på et bakepapir.

IMG_5585

Oppbevar bountyene i kjøleskap eller på et kjølig sted, her holder de i ca én uke. Ønsker du å oppbevare de lenger så legg dem i fryseren!

Oppskriften er levert av ingridsblogg.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: