Glutenfrie pannekaker helt uten sukker
Hva med pannekaker til lunsj i helgen? Denne oppskriften er helt uten sukker og hvetemel og passer derfor utmerket for deg med diabetes.
Oppskriften er levert av ingridsblogg.no.
Du kan også bruke denne oppskriften til å lage middagspannekaker. Det gjør du enkelt ved å droppe sukrin og kardemomme fra ingredienslisten.
PS! Fiberhusk får du tak i på store matbutikker eller i helsekost. Om du ikke får tak i dette kan du erstatte det med lik mengde kruskakli (men vær oppmerksom på at det ikke er glutenfritt).
PRØV OGSÅ: Deilig mandel- og kokoskake med kandiserte blomster
Ingredienser
Oppskrift til 3-5 stk
2 egg
85 gram kesam eller tyrkisk yoghurt
40 gram mandelmel
10 gram fiberhusk
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
0,5-1 dl vann
PRØV OGSÅ: Gulrotpannekaker
Fremgangsmåte
1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
2. Du velger vannmengde etter hvor tykke du vil ha dem, men husk at røra blir tjukkere når den har stått litt på grunn av fiberhusken.
3. Stek pannekakene i en smurt stekepanne på svak varme i ca 2 minutter (de skal såvidt ha begynt å bli faste på toppen) før du snur de.
4. Ikke prøv å snu dem for tidlig, da går de fort istykker!
5. Stek de kort på andre siden, og legg de på et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir svampete mens du steker opp resten av røra.
6. Server med sukrin, brunost eller syltetøy uten tilsatt sukker. Velbekomme!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.