Oppskrift på indisk gryte

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: ca. 42 gram (hvorav ca. 12 gram fiber)

Denne indiskinspirerte gryta er perfekt hverdagsmat, som fint kan varieres ut i fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig og ønsker å benytte. Med utgangspunkt i samme grunnoppskrift, kan du lage mange ulike gryter ut i fra hvilke grønnsaker du tilsetter. En god krydderblanding utgjør basen for en god gryte, og du lager enkelt en god indisk krydderblanding selv!

Ingredienser

Gir cirka fire porsjoner.

  • 2 gule løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 rød chilli
  • 3 cm fersk ingefær
  • 1 god ss indisk krydderblanding (lag egen, eller bruk en ferdig indisk tandoriblanding)
  • Olje til steking
  • Ca. 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ss eplesidereddik
  • 300 g ferske cherrytomater (evt en boks hermetiske tomater)
  • 3 dl tørre røde linser
  • 1 stor søtpotet
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kikerter
  • 3 dl kokosmelk

Topping

  • Ferske krydderurter (koriander, persille)
  • Yoghurt naturell
  • Ristede sesamfrø
  • Avocado
  • Salt / pepper

Fremgangsmåte

Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og stek det i olje og krydder til mykt. Tilsett eddik og tomater og stek litt videre til tomatene gir fra seg væske.

Ha så i linser, biter av søtpotet og hakkede tomater og grønnsaksbuljong. La det hele småputre i ca. 20 minutter til linsene og søtpoteten er myke og gryta har tyknet.

Ha i kikerter og kokosmelk (smak til så gryta blir passe sterk) og varm opp til kokepunktet. Server med ønsket tilbehør –hva med litt yoghurt, avocado og ristede sesamfrø?

Tips!

  • Hvis du vil bruke en grønnsak med mindre karbohydrater enn søtpotet, er blomkål, brokkoli eller squash fine substitutter som helt fint kan brukes i stedet for.
  • Hvis du ikke ønsker vegetarvariant, kan du fint bytte ut kikerter med strimlet, stekt kylling eller svin.

 

Del: