Gulrotvafler med spelt & akaisehonning

Gulrotvafler med spelt & akaisehonning

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 18.03.16 | Sist redigert: 07.08.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 22 g per 100 g

Disse vaflene er veldig gode og har et litt bedre næringsinnhold enn vanlige vafler. Oppskriften er med akasiehonning og spelt. Vil du ha enda mindre karbohydrater bytter du ut litt av melet med kokosmel og bruker andre søtningsmidler.

Annonse

Gulrotvafler

Porsjon: 2 – 3 plater

Du trenger:

60 g spelt (ev 58 g spelt og 12 g kokosmel)

½ ts kanel

¼ ts salt

¼ ts bakepulver

Annonse

2 ss akasiehonning (evt. Sukrin gold)

30 g raspet gulrot

80 g helmelk

1 ss smeltet kokosolje (kaldpresset)

½ ts vaniljepulver (eller frøene fra en vaniljestang)

1 egg

Slik gjør du:

Rør sammen det tørre. Spe med melk og rør til klumpfri røre. Bland inn resten. Stekes i godt meierismør.

Tips! Lag røra noen timer i forveien slik at den får satt seg skikkelig.

Håper det smaker 🙂

Kokosmel i baking

Kokosmel er laget av tørket kokosnøtt. Det inneholder kun 9 g karbohydrater per 100 g og vil derfor være snillere mot blodsukkeret enn de fleste andre meltyper. Du kan bytte ut opptil 20% vanlig mel med kokosmel, men da må du også tilstette like stor mengde væske. Bruker du mer kokosmel enn dette må du også tilsette ekstra bindemiddel, for eksempel fiberhusk. Du finner melet i de fleste helsekostforretninger, også på nett.

Foto: iStock

Foto: iStock

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: