Deilige fastelavensboller
Karbohydrater per 100 gram (uten fyll): 32 gram
Fastelavnsboller kan gjerne lages i forkant, fryses ned og tines til fastelaven. Bollene trilles ut som vanlig får så deles i to og fylles med krem og syltetøy.
Ingredienser:
Oppskriften gir 12 boller
- 3 dl melk
- 100 g smør
- 1 dl sukrinmelis
- 1 egg
- 1 pakke gjær
- 7 dl hvetemel
- 1 ½ dl havremel
- 1 dl FiberFin
- 1 ss honning
- ½ ts kardemomme
- Egg til pensling
Slik gjør du:
Kok opp melken og la smøret smelte i den varme melken. Rør inn honning og melis og avkjøl blandingen til 37 grader. Hvis du bruker tørrgjær blandes den med de tørre. Hvis ferskgjær brukes, smuldres denne opp og tilsettes i melkeblandingen (37 grader).
Bland mel og kardemomme, og tilsett egg og væsken. Bruk en kjøkkenmaskin og elt godt. Del deigen i emner og trill ut bollene med en gang og sett disse på en stekeplate kledt med bakepair.
Ønsker du å fylle disse, triller du dem og kjevler dem lett til runde leiver.Fyll bollene med en halv teskje syltetøy eller vaniljekrem. Pakk bollene godt sammen og sett bollene på bakebrettet med skjøten ned.
Heve bollene i ca 45 min et lunt sted eller hev dem i stekeovn med vifte på 50 grader i 20-25 minutter.
Pensle med et sammenvispet egg.
Stekes på 220 grader i 8-10 minutter.
I MinMat krysser du av for hvilke matvarer du ønsker å utelate, slik oppskriftene skreddersys dine behov. MinMat tar hensyn til 80 matvarer, og er like brukervennlig om du reagerer på en eller mangematvarer. Alle oppskrifter og menyforslag er næringsberegnet slik at du enkelt kan lese av karbohydrater. MinMat tar foreløpig ikke hensyn til sukker og denne oppskriften er laget spesielt for Lev med diabetes.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.