Eggerøre med grønnsaker & avokado

Eggerøre med grønnsaker & avokado

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.11.15 | Sist redigert: 01.02.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater totalt: ca 10 gram

Denne lette, fargerike og næringsrike retten er perfekt til både frokost, brunsj, lunsj og kvelds.

Kombinasjonen av eggerøre med grønnsaker og avokado gir deg et balansert inntak av protein, sunne umettede fettsyrer og en god dose vitaminer. Retten er snill med blodsukkeret og har et lavt innhold av karbohydrater.

Annonse

Eggerøren kan lages med de grønnsakene du liker best, og her er det bare å variere ut i fra hva du liker og har.

Eggerøre med grønnsaker og avokado
Eggerøre kan lages på utallige måter. Du kan enkelt skreddersy en eggerøre etter dine favoritter. Denne omeletten er med rødløk, papirka, spinat, sjampinjong, avokado og en neve cherrytomater. Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Proteinrundstykker med frø og yoghurt

Ingredienser

1 porsjon

1/2 rødløk
1/2 paprika
en neve finhakket spinat
1 stor sjampinjong
2 egg
olje/smør til steking
salt + pepper
1/2 avokado
en neve cherrytomater
fersk timian til servering

Fremgangsmåte

1. Finhakk grønnsakene og stek dem gylne i litt olje i en panne. Tilsett eggene og rør rund til du har en fin eggerøre.

Annonse

2. Server eggerøren med en halv avokado i skiver, cherrytomater, et dryss salt og pepper. Grovt brød smaker også nydelig til.

PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med speilegg og stekt ostelompe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: