Smørstekte fersken med vanilje og kanel for deg med diabetes
Karbohydrat: 18 gram per 100 gram
Fersken er en søt og en saftig frukt med et rikt innehold av vitamin C og kostfiber (fra skallet). Dette er verdens enkleste dessert å lage samt at den er også tilfredsstillende på smak for deg med diabetes. Ferskener karamelliseres i ovnen med smør og litt brunt sukker på toppen, og med et lite hint av honning og vanilje, som gir en fantastisk aroma og smak. Server desserten enten med syrlig kefir, kesam, naturell yoghurt eller plantealternativer til yoghurt. Valget er mange og varier etter behag og smak!
Ingredienser
Til ca. 4 personer
- 8 stk fersken
- 1 ss usaltet smør, evt. nøytral vegetabilsk olje
- 1 ts kanelpulver
- 1/2 ss stevia
- 1/2 stk vaniljestang
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen på 210 grader.
Del fersken i to og fjern stenene. Legg de i en ildfastform sammen med smør og strø brunt sukker og kanel over. Stekes på midterste rad i ca. 10 minutter til de er noe møre og er gyllne. Skrap ut vaniljefrø og bland sammen med honning eller lønnesirup, og dryss over fersken rett etter at de er tatt ut fra ovnen.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.