Rabarbragrøt med vanilje – uten tilsatt sukker

Rabarbragrøt med vanilje – uten tilsatt sukker

Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!

Dette er en oppskrift på en deilig dessert, nemlig den gode gamle rabarbragrøten, bare uten tilsatt sukker og dermed mer vennlig mot blodsukkeret.

			Karbohydrater per porsjon: 4 gram
Fiber per porsjon: 4 gram

Rabarbraen i seg selv er veldig rik på kostfiber, og er dermed gunstig for fordøyelsen. Server grøten med fløte eller vaniljesaus (kok selv dersom du ønsker å bruke alternativ søtning) og gjerne noen hakkede nøtter på toppen for litt krønsj!
Håper det smaker!

Ingredients

6 porsjoner
600 gram rabarbrastilker
3 dl vann (litt mer om nødvendig)
1 ss maisstivelse eller potetmel
Frøene fra ½ vaniljestang
1 dl Sukrin gold (eller annen søtning tilsvarende 1 dl sukker)
2 ts Natreendråper (eller annen tilsvarende søtning)

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: