Kremet og crunchy peanøttdessert
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Fiber per porsjon: 7,5 gram
Hvis du er glad i Snickers, så er dette desserten for deg! Fyldig peanøttkrem, med en søt og crunchy bunn og deilig sjokoladelokk.
Denne desserten lages med mandler, dadler og mascarponeost – og peanøttsmør selvsagt. Det er ingen tilsatt sukker – i stedet har jeg brukt noen dråper kunstig søtning.
PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlige eplemuffins
Ingredienser
Til to porsjoner trenger du:
50 gram mandler, finhakket
50 gram myke dadler, finhakket
200 gram mascarpone
50 gram peanøttsmør, smooth
½ ts Natreen søtningsdråper
½ ts vaniljeekstrakt eller et par dråper vaniljeessens
50 gram 70 % sjokolade
1 ss smaksnøytral olje, f.eks. raps
Litt finhakkede peanøtter
PRØV OGSÅ: Rullekake med kremet pistasjfyll og bringebær
Fremgangsmåte
- Bland sammen finhakkede dadler og mandler og fordel i to dessertskåler eller -glass.
- Visp mascarpone, peanøttsmør, vanilje og søtning til en luftig krem og ha over i en sprøytepose. Fordel kremen over bunnene.
- Smelt sjokolade og bland med en ss olje (da blir ikke sjokoladelokket fullt så hardt når det stivner). Hell sjokoladen over dessertene og topp med litt finhakkede peanøtter.
- La desserten stå kaldt til sjokoladelokket har stivnet. Håper det smaker J
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.