Pastasalat med brokkoli

Pastasalat med brokkoli

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 13.10.24
Karbohydrater per porsjon: 80 gram
Hvorav fiber: 15 gram

Denne pastasalaten er full av bra næring og fiber, og du lager den på 1-2-3. Perfekt hverdagsmiddag.

Dersom du ønsker et mer blodsukkervennlig alternativ til vanlig pasta, er det topp å bruke pasta som er laget av linser, som jeg ha gjort her. Den finner du vanligvis i «glutenfri»-hylla i butikken.

Annonse

PRØV OGSÅ: Fargerik pizza med søtpotet & sopp

Ingredienser

2 porsjoner

150 g valgfri pasta (jeg brukte linsepasta)
en liten brokkoli
2 gulrøtter
100 g erter og/eller edamamebønner

en boks kikerter
1 stk tomat
2 ss pesto
2 ss soltørket tomat
50 g feta

Fremgangsmåte

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Annonse

2. Skrell gulrøtter og del i tynne skiver, og del brokkoli i buketter. Når pastaen er ca 1 min fra ferdig har du i grønnsakene og koker med den siste tiden. Hell av vannet og skyll raskt med kaldt vann.

3. Skyll kikertene i vann.

4. Del tomat i terninger, og vend sammen pasta, kokte grønnsaker, kikerter, tomat, pesto og soltørket tomat.

5. Topp pastasalaten med fetaost og server!

PRØV OGSÅ: Grønn pasta med erte- og fetasaus

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: