Hjemmelaget fløteis med kirsebær
Karbohydrater per porsjon: 7 gram
Fiber per porsjon: 1 gram
Dette er en enkel oppskrift på hjemmelaget fløteis, som gir skikkelig smak av sommer – og den lages helt uten iskremmaskin.
Ingenting er så sommerlig som is med bær du har plukket inn fra hagen! Men om du ikke har tilgang til et kirsebærtre så kan du selvsagt kjøpe det på butikken.
Denne oppskriften har ingen tilsatt sukker, i stedet har jeg brukt Sukrin.
PRØV OGSÅ: Hverdags-is med smak av brunost!
Ingredienser
Til en liten brødform (4 porsjoner) trenger du:
3 dl kremfløte
1 egg
30 gram Sukrin+ eller 50-60 gram Sukrin gold
Et par dråper vaniljeessens
250 gram kirsebær (eller moreller, men hold da igjen på søtningen)
1-2 ss Sukrin gold
1 ts Maizena
Fremgangsmåte
1. Begynn med å rense bærene. Du skal ha 250 gram ferdig-rensede bær. Kok opp bærene med litt søtning og visp så inn 1 ts maisjevning. La kompotten putre til den tykner og bærene har blitt myke.
2. Avkjøl kompotten helt i kjøleskapet.
3. Visp eggedosis av egg, Sukrin og vaniljeessens i en bolle.
4. Visp fløten til krem i en annen bolle og vend så inn i eggedosisen.
5. Hell fløteisblandingen over i en brødform og fordel kirsebærkompotten over. Bruk en skje og tegn noen «bølger» i isen.
6. Frys isen, helst over natten, og la den gjerne tine i 5 minutter på benken før servering.
PRØV OGSÅ: Yoghurtmousse med blåbær og vanilje
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.