Fisketaco i hjemmelagde søtpotettortillas
Karbohydrater: 37,5 gram per porsjon (3 søtpotettortillaer)
Fiber: 4,5 gram per porsjon (3 søtpotettortillaer)
Her snakker vi en deilig vri på den evinnelige tacoen – prøv fisketaco proppfull av spennende smaker, farger og konsistenser.
Visste du at det er mye enklere å lage hjemmelagde tortillas enn man skulle tro? De tradisjonelle meksikanske tortillaene er laget av mais, hvete, eller en kombinasjon av de to. Jeg har derimot valgt å bruke søtpotet for en rund og deilig søt smak – som gjør seg godt til en spicy og syrlig taco! Dette anbefaler jeg deg å teste.
Hva med å imponere middagsgjester til helgen?
PRØV OGSÅ: Grønnsaksnudler med svinekjøtt og peanøttsaus
Ingredienser
Til 2 porsjoner trenger du:
Søtpotettortillas (16 stk):
600 gram søtpotet
Ca 150 gram hvetemel
1 ts salt
Fisk og krydderblanding:
300 gram torsk eller annen fisk etter ønske
2 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts salt
1 ts oregano
1/2-1 ts kajennepepper
Mangosalsa:
1 mango (200 gram)
1/2 rødløk (50 gram)
150 gram cherrytomater
Saften av 1/2 lime
Avokadokrem:
1 avokado
2 ss rømme
1 hvitløksfedd
1/4 ts kajennepepper
1/4 ts karri
1/3 ts salt
Saften av 1/2 lime
Spicy dressing:
½ boks rømme
1 ts krydderblanding
1 ts sukrinsirup eller tilsvarende
En skvis lime
Tilbehør:
Isbergsalat
Frisk koriander
PRØV OGSÅ: Torskeform med tomat og karri
Fremgangsmåte
- Begynn med søtpoteten til søtpotettortillaene. Jeg fant tilfeldigvis lilla søtpotet på butikken og valgte det, men du kan helt fint bruke oransje søtpotet.
- Skrell søtpotet, vei opp 600 gram uten skall og del søtpoteten opp i tre-fire store biter. Bak bitene i ovnen på 150 grader over- og undervarme til bitene er helt møre.
- I mellomtiden kan du lage klar avokadokremen ved å ha alle ingrediensene i en liten beholder og mikse til en jevn dressing med stavmikser.
- Lag også klar mangosalsa ved å kutte mango, tomat og rødløk i små terninger og skvise over lime.
- Miks sammen krydderblandingen og lag klar rømmedressingen ved å mikse rømme, en teskje av krydderet, litt søtning og en kvis lime.
- Når søtpoteten har avkjølt seg, har du den over i en bolle og moser den til puré med stavmikser eller ved bare å bruke en gaffel.
- Tilsett mel og salt og elt sammen til en samlet deig. Del deigen i 4 like store emner og del disse i 4 igjen, slik at du har 16 små deigemner som du ruller til kuler.
- Kjevle ut tortillaene så tynt du klarer og stek i tørr panne på medium til høy varme. Snu lefsene når de har fått brune stekeflekker. Press lefsene ned med stekespaden når de blåser seg opp i pannen.
- Oppbevar de ferdig stekte tortillaene i et fuktig kjøkkenhåndkle.
- Gni inn fisken med ønsket mengde kryddermiks og stek i litt olje i panna til fisken er flaker seg.
- Fyll tortillaene med salat, fisk, avaokadokrem, mangosalsa, rømmedressing og frisk koriander.
- PS: frys de resterende tortillaene i en brødpose – så har du til neste tacomiddag!
Håper det smaker!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.