Grønnsaksnudler med svinekjøtt og peanøttsaus
Karbohydrater per porsjon: 25 gram
Fiber per porsjon: 8 gram
Denne oppskriften på grønnsaksnudler med svinekjøtt er perfekt for alle som elsker en god peanøttsaus!
Grønnsaksnudler er ikke vanlige nudler, det er rett og strimlede grønnsaker. Et langt mer blodsukkkervennlig alternativ.
Dette er en skikkelig god, lettvint og sunn middag som jeg anbefaler å prøve dersom du er like glad i peanøttsaus som meg!
PRØV OGSÅ: Vietnamesisk nudelsalat med scampi
Ingredienser
Til 2 porsjoner trenger du:
2 ss peanøttsmør
2 ss hoisinsaus
2 ss soyasaus
1 ss sriracha
1 ss honning
Saften av 1/2 lime
2 fedd hvitløk
3 ss vann
2 store gulrøtter
1 squash
1 pakke (400 gram) svinekjøttdeig
Litt olje
1 liten rødløk
Frisk koriander
Cashewnøtter
PRØV OGSÅ: Gul curry med torsk, potet og ananas
Fremgangsmåte
1. Bland sammen peanøttsmør, hoisinsaus, soyasaus, sriracha, honning, limesaft, vann og finhakket hvitløk. Sett til side.
2. Strimle gulrøtter og squash til nudler. Selv brukte jeg en spiralizer, men dersom du ikke har dette redskapet, kan du f.eks. kutte fine strimler med kniv.
3. Stek kjøttdeig og løk i litt olje, hell over sausen og la det putre i et par minutter.
4. Damp squash- og gulrotstrimlene i et lite minutt.
5. Server grønnsaksnudlene med den asiatiske kjøttsausen, cashewnøtter og frisk koriander. Håper det smaker.
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.