Havrekjeks med kanel og kardemomme
Publisert første gang: 30.11.23
Karbohydrater per kjeks: 15 g
Disse havrekjeksene er topp til kaffekosen, og et mye bedre alternativ enn kjøpekjeks.
Denne oppskriften på havrekjeks er enkel, og kan slenges sammen raskt. Med krydder som kanel og kardemomme får de også et deilig hint av jul.
PS! Disse kjeksene er også veldig gode med ost på!
PRØV OGSÅ: Bananbrød med valnøtter – saftig og fiberrikt
Ingredienser
Ca 18 kjeks
150 g havregryn
150 g fint mel (jeg brukte spelt)
1/3 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme
5 ss honning
1 dl melk
100 g smeltet smør
PRØV OGSÅ: Lettvindt mandel- og kokoskake med lime, uten tilsatt sukker
Fremgangsmåte
- Vend sammen alle de tørre ingrediensene, og kna så deretter inn melk, smeltet smør og honning til du har en relativt fast røre.
- Kle en bakeplate med bakepapir og forvarm ovnen til 180 grader.
- Form kuler på størrelse med bordtennisballer og plasser ut på bakebrettet.
- Bruk baksiden av et glass dekket med bakepapir til å presse ut kjeksene til flate kjeks med diameter på 7-8 cm.
- Stek kjeksene midt i ovnen til de begynner å bli gyllende, ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
PRØV OGSÅ: Superenkle kjeks med sjokolade
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.