Bakt torsk med tomat & spinat
Karbohydrater (per porsjon): 12 gram
Fiber: 5 gram
Denne fiskeretten er nydelig hverdagsmat full av bra næring, og kan serveres med akkurat det tilbehøret du ønsker.
De fleste av oss spiser mindre hvit fisk enn anbefalt, og synes kanskje det er krevende å tilberede hvit fisk på en enkel måte. Ved å bake fisken med grønnsaker i ovnen sparer du tid, og får en smakfull og lur middag. Bruk gjerne andre grønnsaker etter ønske, men tomat og torsk passer ekstra godt sammen.
TIPS: Denne fiskeretten passer fint servert både med quinoa, pasta, ris, grovt brød eller annet tilbehør etter ønske. Jeg serverte med en blanding av quinoa og bønner for et proteinrikt og fiberrikt måltid.
PRØV OGSÅ: Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing
Ingredienser
1 porsjon
en torskefilet a 150-200 g
150 g cherrytomater
1 løk
en god neve fersk spinat
1 ts smør
1 ts olivenolje
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Bakt laks med blomkålpuré og erter
Fremgangsmåte
1. Ha torsk i en ildfast form sammen med tomat og løk i skiver. Ha smøret over laksen, ringle over litt olje og krydder og bak i ovnen på ca 200 grader i 15-20 minutter.
2. Vend inn fersk spinat i den varme tomatblandingen, og server umiddelbart med ønsket tilbehør.
PRØV OGSÅ: Torskecurry i form
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.