Oppskrift på kalveribber i rødvinssaus
Karbohydrater: 2-5 g per 100 (ikke noe i kjøttet, litt i saus og grønnsaker)
I disse deilige sommerdager er det så fint med middag som lager seg selv. Kalve- eller okseribber er noe av det beste kjøttet til saktekoking. Når det er ferdig er det utrolig mørt og saftig. Kanskje noe av det beste kjøttet du noen gang har spist?
Dette trenger du:
500 g kalveribber (short-ribs)
2 ss smør
1,5 ts pepper
1,5 ts salt
3 hvitløksfedd, knust
1 stor løk
2 stilker av stilkselleri
2 gulrøtter
2 ss tomatpuré
½ liter rødvin
½ liter god kraft, gjerne hjemmelaget
2 laurbærblad
Et par timiankvaster
Du trenger også en jerngryte med lokk
Tips! Hvis du ikke finner kjøttet i disken kan du alltid bestille hos den lokale slakteren eller be dagligvareforretningen din bestille for deg. Et annet godt tips er reko-ringen på facebook, der kan du kjøpe direkte fra bonden.
Slik gjør du:
- La kjøttet ligge i romtemperatur en times tid, hvis du har tid. Etter en time:
- Sett ovnen på 160 grader
- Hakk løk, gulrot og selleri i passe biter. Knus hvitløken i en morter eller hakk den veldig fint.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun på alle sider i litt smør eller ghee i en jerngryte. Ta ut kjøttet og legg til sides.
- Skru ned varmen og surr løk og hvitløk i et par minutter før du tilsetter gulrot og selleri og lar det steke på middels varme i ca fem minutter.
- Ha i tomatpuré og la det steke sammen med grønnsakene i et lite minutt, før du har i vin, kraft, laurbærblad og timian.
- Ha kjøttet tilbake i gryta, ha på lokket og sett i ovnen på 160 grader i ca 3 timer. Kjøttet skal falle av beina når det er ferdig. Gjør det ikke det må det stå lenger.
Med en deilig salat, for eksempel?
PRØV GJERNE: Salat med ovnsbakt aubergine og ertehummus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.