Sukkerfri kremkake med nøttebunn og sjokoladelokk
Karbohydrater: ca. 6-7 gram per 100 gram kake
For deg som lengter etter noe søtt uten å få i deg for mye sukker er denne oppskriften perfekt. Den har en voksen smak og passer perfekt til kveldskaffen. Kaken er uten hvitt mel og sukker, og er derfor et godt valg for deg som har diabetes!
Ingredienser
- 100 gr mandler
- 100 gr smør
- 1,5 dl sukrin
- 3 dl kremfløte
- 300 gr kremost/philadelphia
- 1 ts vaniljepulver/1 vaniljestang
- 3 ts kakao
- 70 gr mørk sjokolade (sukkerfri eller minst 70%)
Fremgangsmåte
Smelt smøret og mal mandlene. Bland mandler, halvparten av smøret og 1/2 dl Sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder det andre
Stivpisk kremfløten og tilsett 1/2 dl Sukrin. Pisk kremosten myk med en 1/2 dl Sukrin. Bland sammen og fordel røra i to boller. I den ene blander du inn vaniljen, og den andre blander du inn kakao
Ha på ett lag av gangen, og la den stå i kjøleskapet i ca fem minutter før du har på sjokoladelokket
Smelt kokesjokoladen i smøret som er igjen. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.
La den stå i kjøleskap i et par timer, og nyt! Kan også settes i fryseren om du har dårlig tid 🙂
Oppskriften er levert av ingridsblogg.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.