Kylling katsu og kålsalat med yuzudressing

Kylling katsu og kålsalat med yuzudressing

Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!

Jeg har vært i Japan, og der fikk jeg dilla på konseptet katsu, som er pankopanert og fritert filet av svin, kylling eller okse, med deilig tilbehør!

			Karbohydrater pr.pors. (ekskludert misosuppe): 23 gram
Hvorav fiber pr. pors. (ekskludert misosuppe): 5 gram

Her kommer oppskrift på en hverdagsvariant, tilberedet i airfryer (du kan også steke på varmluft i ovn). Jeg har servert katsuen med kålsalat med yuzudressing, en søt hoisin- og sesamdip, samt misosuppe (ikke hjemmelaget) med vårløk. Prøv du også, da vel!

Ingredients

Til 2 porsjoner:
2 kyllingfileter
1 egg
Salt, pepper, hvitløkspulver og chilipulver
30 gram pankosmuler
Misosuppe fra pose + finsnittet vårløk
Dip:
2 ss hoisinsau
2 ss riseddik
1 ts sesamolje
Kålsalat:
½ hodekål (1/3 om kålen er stor – ca. 300 gram finsnittet)
2 ss olje
2 ss yuzu-juice (bruk evt. sitron om du ikke finner yuzu, men det vil ikke gi helt samme smak)
1 ss riseddik
1 ts revet ingefær
1 ts Sukrinsirup eller tilsvarende søtning
Litt salt + pepper

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: