Blomkålcurry med linser

Blomkålcurry med linser

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 30 g
Hvorav 14 g fiber

Denne blomkålcurryen med linser er nydelig comfort-food, stappfull med bra fiber.

Lag gjerne mye, dette er nydelig mat å fryse ned. Server alene med en klatt yoghurt naturell, eller med ris/quinoa etter ønske. Blomkål kan selvsagt byttes ut med brokkoli for variasjon.

Annonse

PRØV OGSÅ: Karri-kylling i grove tortillas

Ingredienser

4 porsjoner

1/2 purre
1ts karri
1 ts spisskummen
1 ts paprika
1 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
2 cm ingefær
Pepper
2 ss olivenolje

2 små søtpotet
1 squash
1/2 blomkål
2 dl tørre røde linser
6 dl vann
2,5 dl kokosmelk

Fremgangsmåte

1. Del purre i skiver og finhakk hvitløk og ingefær. Fres det i en gryte sammen med olje og krydder.

Annonse

2. Skrell søtpotet, og del alle grønnsakene i mellomstore biter. Ha grønnsakene i gryta sammen med vann og røde linser.

3. Kok til linsene og grønnsakene er møre, minst 20 minutter, gjerne lengre. Tilsett kokosmelk og smak til med lime og evt mer krydder.

PRØV OGSÅ: Kikert- & auberginegrateng med feta

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: