Karri-kylling i grove tortillas

Karri-kylling i grove tortillas

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 10.04.25
Karbohydrater per wrap: 38 gram
Fiber per wrap: 7 gram

Karri-kylling i grove, hjemmelagde tortillas er supert som en deilig helgelunsj eller en lett middag! Hjemmelaget og supergodt.

Både karri-kylling og tortilla er varer mange av oss kjøper ferdig fra butikken, men la meg fortelle deg at ved å lage det selv får du både mer deilig smak og færre unødvendige tilsetningsstoffer.

Annonse

Denne retten vil jeg anbefale å invitere venner på – en stor hit her hjemme. Hvis du dobler oppskriften, så har du middag til fire.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på sunn hjemmelaget taco

Ingredienser

Til 4 wraps med fyll trenger du

Tortillas:
100 gram siktet hvetemel
100 gram sammalt hvetemel, finmalt
1/2 ts salt
1 ss olje
130 gram vann

Karri-kylling:
2 kyllingbryst (450), revet
½ dl vann
100 gram creme fraiche
50 gram majones
1 ss sitronsaft
2 ts karripulver
1 ts paprikapulver
½ ts hvitløkspulver
½ ts salt
1 ts honning/sirup/sukker
1 eple (100)
1 rødløk (100)
1 liten, rød paprika (100)

Annonse

Garnityr:
Crispsalat
Frisk koriander

PRØV OGSÅ: Grove pizzasnurrer med spekeskinke og rød pesto

Fremgangsmåte

1. Start med å blande sammen ingrediensene til tortillaene (først tørt sammen, og så det våte oppi) og elt sammen til en jevn og spenstig deig. Sett til side i ca. 30 min for å hvile.

2. Tørk kyllingfiletene og salt og pepre dem. Brun filetene på begge sider i en varm panne i litt olje. Sett ned varmen til lav til middels, hell på ½ dl vann, legg på lokk og la kyllingen dampe til den er gjennomstekt.

3. I mellomtiden blander du sammen creme fraiche, majones, sitronsaft, honning og krydder. Kutt eple, rødløk og paprika i små, fine biter og bland inn.

4. Når kyllingen er ferdig lar du den avkjøle seg litt mens du steker tortillaene.

5. Del tortilladeigen i fire like store emner (veie dem gjerne) og kjevle dem like store som stekepannen din.

6. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, men ikke det høyeste om du har induksjonstopp), og stek lefsene. La dem få brune flekker før du snur dem i panna. Legg dem under et fuktig kjøkkenhåndkle etter hvert som du steker, slik at de holder seg myke.

7. Når tortillaene er ferdig stekt river du kyllingbrystene fra hverandre med to gafler og blander den revede kyllingen inn i stekesaften. Deretter har du dette oppi karriblandingen og rører det godt sammen.

8. Legg litt salat på hver tortillaene og fyll på med kyllingen. Topp med frisk koriander og nyt en nydelig wrap.

Håper det smaker!

Kilde for beregning: matvaretabellen.no.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: