
Ovnsbakt omelett med cottage cheese, sopp & squash
Karbohydrater per omelett: 5 gram
Hvorav 3 gram fiber
Denne omeletten med cottage cheese er lav på karbohydrater og rik på protein, og et mettende og godt måltid.
A lage omelett i ovnen er raskt og enkelt, og du kan fint lage mye av gangen. Server alene eller med en salat eller litt grovt brød.
TIPS: Jeg brukte grønnsaker som var til overs fra gårsdagens middag. Bytt gjerne ut squash/paprika med andre grønnsaker, ut i fra hva du har! Her funker det meste.
Topp gjerne med ekstra revet ost!
PRØV OGSÅ: Pai med ovnsbakte grønnsaker og feta
Ingredienser
1 porsjon (form på ca 15×15 cm)
½ squash
2 stk sjampinjong
1 ss olivenolje
100 g cottage cheese
2 egg
1 ts oregano
salt + pepper
Fremgangsmåte
1. Stek sopp og squash gyllent i en stekepanne med litt olje.
2. Vend sammen egg, cottage cheese og krydder.
3. Kle en liten ildfast form med papir.
4. Ha grønnsakene i formen og vend inn eggemassen.
5. Bak formen i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Omeletten skal være fast og litt gyllen.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt fetaomelett
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.