Ovnsbakt omelett med cottage cheese, sopp & squash

Ovnsbakt omelett med cottage cheese, sopp & squash

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 27.03.25
Karbohydrater per omelett: 5 gram
Hvorav 3 gram fiber

Denne omeletten med cottage cheese er lav på karbohydrater og rik på protein, og et mettende og godt måltid.

A lage omelett i ovnen er raskt og enkelt, og du kan fint lage mye av gangen. Server alene eller med en salat eller litt grovt brød.

Annonse

TIPS: Jeg brukte grønnsaker som var til overs fra gårsdagens middag. Bytt gjerne ut squash/paprika med andre grønnsaker, ut i fra hva du har! Her funker det meste.

Topp gjerne med ekstra revet ost!

PRØV OGSÅ: Pai med ovnsbakte grønnsaker og feta

Ingredienser

1 porsjon (form på ca 15×15 cm)

½ squash
2 stk sjampinjong
1 ss olivenolje

Annonse

100 g cottage cheese
2 egg
1 ts oregano
salt + pepper

Fremgangsmåte

1. Stek sopp og squash gyllent i en stekepanne med litt olje.

2. Vend sammen egg, cottage cheese og krydder.

3. Kle en liten ildfast form med papir.

4. Ha grønnsakene i formen og vend inn eggemassen.

5. Bak formen i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Omeletten skal være fast og litt gyllen.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt fetaomelett

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: