
Tofu-gnocchi med kremet blåmuggostesaus og stekt brokkolini
Karbohydrater per porsjon: 45 gram
Fiber per porsjon: 16 gram
Dette er en skikkelig enkel gnocchi-oppskrift, som i tillegg til å smake nydelig har rikelig med proteiner uten å inneholde kjøtt!
Gnocchi er en av Italias mange tradisjonsretter. Det er en type melbolle som vanligvis lages med en blanding av mel og potet, men i denne varianten har jeg byttet ut potet med tofu – et soyaprodukt som er rik på proteiner.
Hvorfor ikke prøve deg på tofu-gnocchi til middag?
PRØV OGSÅ: Biffragù på høyrygg
Ingredienser
Til 2 porsjoner trenger du:
1 pk tofu (ca. 300 gram)
100 gram mel (valgfri type, jeg brukte 50/50 havre og hvete)
1 eggehvite
En ss revet parmesan
1 ts salt
1 løk
250 gram sjampinjong
2 hvitløksfedd
Litt olje
2 dl vann
1 terning buljong (kylling-/grønnsaksbuljong)
3 ss kremost
2 ss blåmuggost
Brokkolini (eller asparges)
PRØV OGSÅ: Biffdumplings med salat
Fremgangsmåte
1. Ha alle ingrediensene til gnocchiene bortsett fra melet i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Tilsett mel og kjør til massen samler seg i en klump. La deigen hvile mens du begynner med sausen.
2. Finhakk løk og hvitløk og skjær soppen i skiver. Stek i litt smør til soppen har blitt gylden og mye av væsken har fordampet.
3. Tilsett vann, kremost, blåmuggost og buljong, og la sausen putre på medium varme mens du gjør ferdig gnocchiene.
4. Del gnocchideigen i fire og rull ut hver del til en ca, 1-1,5 cm tykk pølse på litt mel. Kutt pølsene i 2 cm biter.
5. Kok opp vann med salt og kok gnocchiene i 1-2 min, til de flyter til overflaten av vannet. Ha gnocchiene over i sausen, og stek brokkolini til topping.
6. Ha over litt revet parmesan til slutt!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.