Fagprøve med diabetes type 1
Fagprøve, eller svenneprøve, er en viktig avslutning på utdanningen. Det er din sjanse til å vise at du er fagbrev verdig – og kan det en fagarbeider skal kunne. Å ha fagprøve kan være ganske stressende, og med diabetes type 1 kan det bli enda mer utfordrende. Her kommer noen tips til hvordan dagene med prøve kan bli litt bedre.
Det er som alltid viktig å passe på blodsukkeret. Fagprøven din er likevel en ting som (forhåpentligvis) bare skjer en gang. For å slippe å bli lav hele tiden når du stresser eller jobber fort, er det helt ok å legge blodsukkeret litt høyere enn vanlig, for eksempel på 7-8 mmol/L. Du kan gjøre dette med å ta litt mindre insulin før et måltid, eller spise en liten sjokoladebit eller lignende et par ganger i løpet av dagen.
LES OGSÅ: Eksamenstips for deg med diabetes type 1
Sensorene
Du trenger ikke skjule diabetesen din for sensorene som skal vurdere deg. Gi beskjed om du trenger en fem-minutters pause, må ta en matbit eller har et trøblete blodsukker. Sensorene er der for å vurdere kompetansen din i faget ditt. Det er normalt at man tar en fem-minutters pause i løpet av en vanlig arbeidsdag.
Husk at sensorene støtter deg, de er der ikke for å stryke deg. Vis hva du kan og om diabetesen står litt i veien, så påvirker det ikke resultatet ditt.
Lykke til!
Dette går bra. Senk skuldrene og ikke la diabetesen påvirke deg. Blodsukkeret håndterer du nok like bra som alle andre dager. Har du gjort en innsats gjennom læretiden din, så kan du faget ditt. Du kommer til å bestå.
LES OGSÅ: Er ferie eller hverdag best for diabetesen?
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.