Porsjons-ostekaker med pistasj
Karbohydrater per stk: ca. 6 gram
Fiber per stk: ca. 8 gram
Disse små ostekakene i porsjonsstørrelse er både rike på fiber, umettede fettsyrer og proteiner, og er dermed ypperlige om man ønsker å servere en litt nyttigere dessert!
Pistasj er virkelig i vinden om dagen, og jeg har ingen problemer med å forstå hvorfor! I disse små ostekakene har jeg brukt pistasjsmør, som man enten kan lage selv i en kraftig blender eller foodprosessor, eller kjøpe ferdig på helsekostbutikk.
OBS! Dersom du bruker pistasjkrem i stedet for pistasj-nøttesmør, bør du være oppmerksom på at disse inneholder en del sukker.
PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlige eplemuffins
Ingredienser
Til 6 små ostekaker i muffinsform trenger du:
200 gram cottage cheese
200 gram kremost naturell
30 gram pistasjsmør
Et par dråper vaniljeessens
1/2 ts Natreen-dråper eller 2 ss Sukrin
2 plater gelatin + 2 ss kokende vann
150 gram mandler, ristet og malt til klebrig masse
1 klype salt
1/2 ts kanel
1 ss Sukrin gold
2 ss fibersirup/Sukrinsirup
2 ss pistasjsmør
1 ss smaksnøytral olje
1 ss fibersirup/Sukrinsirup
PRØV OGSÅ: Rullekake med kremet pistasjfyll og bringebær
Fremgangsmåte
1. Kjør mandler i en foodprosessor til det har blitt en litt klebrig masse. Tilsett salt, Sukrin gold, Sukrinsirup og kanel. Bland godt sammen, fordel i 6 muffinsformer (jeg brukte silikonformer) og trykk massen godt ned.
2. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
3. Ha ingrediensene til ostemassen (bortsett fra gelatin) i foodprosessoren og kjør til massen er helt jevn.
4. Smelt gelatin i litt kokende vann og ha over i foodprosessoren mens den går.
5. Fordel ostemassen over bunnene og la ostekakene stivne i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne over natten.
6. Før servering blander du sammen pistasjsmør, olje og sirup til en deilig glasur og glaserer ostekakene etter at du forsiktig har tatt dem ut av formene. Topp med noen bær eller for eksempel litt revet, hvit sjokolade. Håper det smaker J
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.