Halloumibowl med grønnsaker og fullkornsris

Halloumibowl med grønnsaker og fullkornsris

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: I dag 10:12
Karbohydrater: 53 gram per porsjon,
Hvorav 6 gram fiber

Denne næringsrike halloumibowlen en skikkelig digg og mettende, og full av gode greier.

Du kan selvsagt bytte ut grønnsakene med andre ting du liker. Og du, hvis du ønsker så kan du fint bytte ut halloumien med fisk, kylling eller annet kjøtt.

Annonse

PRØV OGSÅ: Grønn grateng med blomkål og kikerter

Ingredienser

2 porsjoner

100 g fullkornsris (tørr)
1 søtpotet
1 stykk gulrot
1 stk rødløk
500 g cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ts paprikakrydder
1 ts provencekrydder
salt + pepper
50 g fersk spinat
200 g halloumi

PRØV OGSÅ: Pastaform med sopp og aubergine

Fremgangsmåte

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

Annonse

2. Skrell søtpotet og del i små terninger. Del gulrot og løk i tynne skiver. Ha søtpotet, gulrot og løk i en ildfast form, og ringle over krydder og olje. Bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Vend inn spinaten når grønnsakene er møre, og la den falle sammen.

3. Del halloumi i tynne skiver og stek gyllent i en stekepanne.

4. Server ris, grønnsaker og halloumi i en skål.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: