Kremet og crunchy peanøttdessert

Kremet og crunchy peanøttdessert

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 07.11.24
Karbohydrater per porsjon: 30 gram
Fiber per porsjon: 7,5 gram

Hvis du er glad i Snickers, så er dette desserten for deg! Fyldig peanøttkrem, med en søt og crunchy bunn og deilig sjokoladelokk.

Denne desserten lages med mandler, dadler og mascarponeost – og peanøttsmør selvsagt. Det er ingen tilsatt sukker – i stedet har jeg brukt noen dråper kunstig søtning.

Annonse

PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlige eplemuffins

Ingredienser

Til to porsjoner trenger du:

50 gram mandler, finhakket
50 gram myke dadler, finhakket
200 gram mascarpone
50 gram peanøttsmør, smooth
½ ts Natreen søtningsdråper
½ ts vaniljeekstrakt eller et par dråper vaniljeessens
50 gram 70 % sjokolade
1 ss smaksnøytral olje, f.eks. raps
Litt finhakkede peanøtter

PRØV OGSÅ: Rullekake med kremet pistasjfyll og bringebær

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen finhakkede dadler og mandler og fordel i to dessertskåler eller -glass.
  2. Visp mascarpone, peanøttsmør, vanilje og søtning til en luftig krem og ha over i en sprøytepose. Fordel kremen over bunnene.
  3. Smelt sjokolade og bland med en ss olje (da blir ikke sjokoladelokket fullt så hardt når det stivner). Hell sjokoladen over dessertene og topp med litt finhakkede peanøtter.
  4. La desserten stå kaldt til sjokoladelokket har stivnet. Håper det smaker J

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: