Bakt laks med blomkålpuré og erter

Bakt laks med blomkålpuré og erter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 21.11.24
Karbohydrater (per porsjon): 27 gram
Fiber: 17 gram

Ønsker du et alternativ til potetmos med et lavere innhold av karbohydrater så er denne retten helt super – bakt laks med blomkålpuré.

Jeg liker å tilsette litt selleri i blomkålpureen for smakens skyld, men det kan fint droppes dersom du ønsker en mildere variant. Blomkålpureen passer også veldig godt til hvit fisk.

Annonse

PRØV OGSÅ: Proteinrik rotmos med bakt aubergine

Ingredienser

1 porsjon

laksefilet a 125 g
1 ss grov sennep
8 cherrytomater
1 gul løk
1/2 ss olivenolje
salt og pepper

1 lite hode blomkål (evt ½ stort)
3 stilker stangselleri (evt en bit sellerirot / persillerot)
1 ts smør
et fedd hvitløk
3 ss revet parmesan
salt og pepper
en neve fersk ruccola
50 g grønne erter

PRØV OGSÅ: Torskecurry i form

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del løk i tynne skiver. Ha løk, cherrytomat og laks toppet med sennep i en ildfast form. Ringle over olje og krydder etter ønske. Bak i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter.

2. Del blomkål i buketter og selleri i små biter. Kok mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og tilsett litt smør. Kjør jevnt til en pure med stavmikser. Juster konsistensen etter behov med litt melk eller grønnsaksbuljong. Smak til med parmesan, salt og pepper.

3. Ha blomkålpuré i en skål eller på et tallerken, og topp med laks og bakte grønnsaker, erter og ruccola.

PRØV OGSÅ: Lakseform med tomatpesto

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: