Rullekake med kremet pistasjfyll og bringebær
Karbohydrater per kakestykke: 4 gram
Fiber per kakestykke: 3 gram
Rullekake er en retro kake som jeg mener fortjener å se dagens lys igjen, med en moderne vri.
Pistasj og bringebær er en klassisk og uslåelig kombinasjon, og gjør seg ypperlig inni en rullekake med smak av mandel. Bare prøv selv.
I denne oppskriften har jeg brukt kunstig søtning, med unntak av litt bringebærsyltetøy.
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fløteis med kirsebær
Ingredienser
Til en kake/8 kakestykker trenger du:
2 eggehviter
2 eggeplommer
3 ss sukrin gold
30 gram mandler
30 gram hvetemel
40 gram smeltet smør
1 ss rømme/creme fraiche
1/2 ts bakepulver
100 gram kremost
50 gram pistasjsmør (nøttesmør av pistasj)
1/2 ts natreendråper
4 ss bringebærsyltetøy (100 gram)
Fremgangsmåte
1. Varm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
2. Separer eggeplommer og hvitter.
3. Kjør mandler, bakepulver og hvetemel i en blender/foodprosessor til et fint mel.
4. Bland sammen eggeplommer, hvete- og mandelmel, smeltet og noe avkjølt smør, rømme og søtning til en kakerøre.
5. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i røren.
6. Smør røren utover et bakepapir, slik at den er ca. 1 cm tykk.
7. Stek rullekaken i 10 minutter og la den avkjøles noe med et kjøkkenhåndkle over.
8. Mens kaken steker blander du sammen kremost, pistasjsmør og søtning til et kremt fyll.
9. Smør på pistasjkremen og deretter bringebærsyltetøyet.
10. Rull kaken relativt stramt, men uten at fyllet tyter ut. La kaken avkjøles videre.
PRØV OGSÅ: Yoghurtmousse med blåbær og vanilje
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.