Minipizza på auberginebunn
Karbohydrater per porsjon (6 minipizzaer): 14 gram
Fiber per porsjon (6 minipizzaer): 14 gram
Disse minipizzaene er den perfekte luksuslunsjen, kveldskosen eller tilskuddet til tapasbordet! Og de er både blodsukkervennlige og glutenfrie.
De er virkelig smakfulle, og det skal godt la seg gjøre å stoppe før man har spist opp alle sammen!
Minipizzaene er både blodsukkervennlige og glutenfrie takket være auberginens rolle som pizzabunn. Aubergine har nemlig et lavt innhold av nedbrytbare karbohydrater, samtidig som innholdet av kostfiber er høyt.
PRØV OGSÅ: Min diabetes-pizza
Ingredienser
Til ca. 12 pizzaer/2 middagsporsjoner trenger du:
1 aubergine
4-5 ss pizzasaus (gjerne italiensk, hermetisk)
Ca. 100 gram revet ost
Litt blåmuggost (kan sløyfes)
Et par skiver rødløk
3-4 soltørkede tomater, kuttet i biter
3 skiver Serrano- eller Parmaskinke, strimlet
Litt olje, salt og pepper
Ruccola eller annen grønn salat til servering
Fremgangsmåte
1. Varm ovnen til 210 grader.
2. Skjær auberginen i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Jeg fikk 12 skiver.
3. Pensle skivene med litt olje og kvern over litt salt og pepper. Stek i ca. 15-20 min, til skivene har fått gyllen farge.
4. Topp det stekte aubergineskivene med ca. 1 ts tomatsaus, en liten neve revet ost, litt blåmuggost, rødløk og soltørket tomat. Ha den strimlede skinken på toppen.
5. Stek pizzaene videre til osten har blitt gyllen og topp med frisk ruccola når de kommer ut av ovnen. Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Fisketaco i hjemmelagde søtpotettortillas
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.