Grytebrød med frø og havre
Karbohydrater per hele brød: ca 420 gram
Synes du det er mye styr å bake brød? Da er kanskje grytebrød noe for deg. Dette hjemmebakte brødet krever nemlig lite jobb, du trenger bare litt tålmodighet.
Grytebrød krever lite innsats, men det trenger bare litt tid til heving. Du kan variere innhold ut i fra hva slags mel og frø du liker best. Her har jeg brukt havre og spelt, men du kan gjerne bruke andre kombinasjoner etter ønske.
PRØV OGSÅ: Havrebrød med frø
Ingredienser
100 g havregryn
50 g linfrø
50 g solsikkekjerner
200 g sammalt spel
300 g fin spelt
10 g tørrgjær
2 ts salt
5-6 dl vann
PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlig og glutenfritt linsebrød
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle tørre ingrediensene.
2. Rør inn kaldt vann til du har en relativt løs røre.
3. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken over natten (8-12 timer).
4. Ha litt mel i røra hell den ut av bakebollen, gjerne ut på at bakepapir på benken. Brett deigen noen runder, spe på med mel etter behov til du har en fast deig. Vipp bakebollen over deigen og la etterheve på benken i 2 timer.
5. Når det har gått 1,5 time setter du en støpejernsgryte med lokk i ovnen på 250 grader. Etter 2 timer har du brødet i gryta med bretten ned. Ha gjerne litt mel i bunnen så brødet ikke brenner seg fast.
6. Bak brødet i gryta med lokket på i 30 minutter. Ta så av lokket, skru ned temperaturen til 220 grader og stek videre i 15 minutter til.
7. Vipp brødet ut av gryta og avkjøl på rist.
PRØV OGSÅ: Havrescones med mandelsmør og frø
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.