Accu-Chek Mobile: – Ett ord: Fantastisk!

Accu-Chek Mobile: – Ett ord: Fantastisk!

Ina Lorentzen
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 08.05.23

I over 15 år har Arne Grimsø (67) fra Nøtterøy levd med diabetes type 2. Det håndterer han svært bra – spesielt etter at han fikk Accu-Chek Mobile med på laget.

– Jeg har prøvd blodsukkermålere fra andre leverandører, men da ble jeg aldri helt fornøyd. De var vanskeligere å håndtere med løse strimler, forteller Arne.

Annonse

Den aktive pensjonisten lever ifølge seg selv i selve paradiset rett utenfor Nøtterøy. Her kan han dyrke interessen for båtliv med havet som nabo.

– Jeg har vært aktiv i den lokale båtforeningen i mange år. Utenom det er vi glad i å reise både på camping og med bobil. Med bobilen kan vi blant annet reise å besøke barnebarna som bor litt spredt i landet.

Årvåken på symptomer

Arne og kona har 13 barnebarn, og bruker mer enn gjerne tid med de.

– Familielivet er viktig. Og det gjør meg ekstra skjerpet når det kommer til diabetesen. Jeg er også årvåken når det kommer til symptomer på andre i familien, da jeg vet at dette er arvelig, forteller han.

Både faren og bestefaren til Arne hadde diabetes type 2. Den ene datteren hans har diabetes type 1, og nettopp på grunn av Arnes våkne blikk, fant de ut at også broren hans hadde diabetes type 2.

Annonse

– Jeg så at han hadde symptomer, og oppfordret han til å få målt blodsukkeret. Da ble det raskt klart at han også var diabetiker, forteller Arne.

– Fantastisk

– Jeg har egentlig bare ett ord for å beskrive denne blodsukkermåleren, og det er «fantastisk»! Den har et kjempeenkelt display, og den nyeste oppdateringen med to «tapper» på enden gjør at det er mye enklere å få tak i bloddråpen, forteller Arne.

For ham er det dessuten viktig at det er rikelig med tester. I Accu-Chek Mobile kan du måle blodsukkeret 50 ganger med tester som er festet på et langt bånd i kassetten. Det betyr at det ikke er noen løse strimler å håndtere.

Det er dog viktig å notere seg at holdbarheten på en kassett er 90 dager fra den åpnes. Så uavhengig om en bruker opp alle testene innen den tid, må en huske på å bytte kassett omlag hver tredje måned for å få et resultat.

Enklere håndtering

Sikkerhetsfanene på testkassetten gjør at apparatet skal holdes horisontalt, og du ser hvor blod skal påføres. I tillegg unngås hudkontakt direkte på strimmelen, samtidig som blodet treffer testfeltet.

Accu-Chek Mobile er spesielt tilpasset insulinbrukere, da den strimmelfrie testingen gjør blodsukkermåling mye enklere. Nå kan du teste når som helst, hvor som helst på en enkel og brukervennlig måte.

Spør etter Accu-Chek Mobile på ditt nærmeste apotek neste gang du skal hente ut resepter.

Les mer om Accu-Chek Mobile her.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
5/5 1 tilbakemelding
Del: