Torskeform med kapers, fennikel og sommerkål

Torskeform med kapers, fennikel og sommerkål

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 13.11.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (hele retten): 17 gram
Fiber: 7 gram

Denne torskeformen med kapers og fennikel er super hverdagsmat – proteinrik, fiberrik og med et lavt innhold av karbohydrater.

I tillegg smaker retten selvfølgelig veldig godt! God som en rett lett alene, eller servert ved siden av fullkornsris, quinoa, godt brød eller en salat. Valget er ditt!

Annonse

PRØV OGSÅ: Lakseform med tomatpesto

Ingredienser

4 porsjoner

1 fennikel
8 stykk sjalottløk
et hode sommerkål
2 ss olivenolje
1 dl vann
salt + pepper
en skvis sitron
4 stykk torskefileter a ca 150 g
2 ss smør
revet skall av ½ sitron
2 ss kapers
pepper

PRØV OGSÅ: Torskecurry i form

Fremgangsmåte

1. Del fennikel og kål i tynne skiver og sjalottløk i biter. Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form. Ringle over olivenolje, en skvis sitron, krydder og vann.

Annonse

2. Bak formen i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til grønnsakene begynner å bli møre.

3. Ta ut formen og fordel torsken mellom grønnsakene. Topp hver torskefilet med smør, kapers, revet sitronskall og litt pepper.

4. Bak videre til fisken er mør, ca 7 minutter.

5. Server alene, eller med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Pasta med feta, kikerter og ovnsbakte grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: