Torskeform med kapers, fennikel og sommerkål
Karbohydrater (hele retten): 17 gram
Fiber: 7 gram
Denne torskeformen med kapers og fennikel er super hverdagsmat – proteinrik, fiberrik og med et lavt innhold av karbohydrater.
I tillegg smaker retten selvfølgelig veldig godt! God som en rett lett alene, eller servert ved siden av fullkornsris, quinoa, godt brød eller en salat. Valget er ditt!
PRØV OGSÅ: Lakseform med tomatpesto
Ingredienser
4 porsjoner
1 fennikel
8 stykk sjalottløk
et hode sommerkål
2 ss olivenolje
1 dl vann
salt + pepper
en skvis sitron
4 stykk torskefileter a ca 150 g
2 ss smør
revet skall av ½ sitron
2 ss kapers
pepper
PRØV OGSÅ: Torskecurry i form
Fremgangsmåte
1. Del fennikel og kål i tynne skiver og sjalottløk i biter. Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form. Ringle over olivenolje, en skvis sitron, krydder og vann.
2. Bak formen i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til grønnsakene begynner å bli møre.
3. Ta ut formen og fordel torsken mellom grønnsakene. Topp hver torskefilet med smør, kapers, revet sitronskall og litt pepper.
4. Bak videre til fisken er mør, ca 7 minutter.
5. Server alene, eller med ønsket tilbehør.
PRØV OGSÅ: Pasta med feta, kikerter og ovnsbakte grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.