Frisk mangomousse
Karbohydrater per porsjon: 20 gram
Fiber per porsjon: 0 gram
En deilig og frisk dessert uten tilsatt sukker!
Dersom du ikke finner mangopuré i butikken, kan du mose mango selv, men da vil jeg anbefale at du forsikrer deg om at du bruker en som er moden og søt, ala pakistansk mango.
Dette trenger du:
100 gram mangopuré (fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker)
100 gram gresk yoghurt
½ dl lettmelk
2 eggehviter
2 plater gelatin
Litt søtning etter smak (f.eks. Sukrin gold eller Natreen)
PRØV OGSÅ: Bringebærdessert uten tilsatt sukker
Slik gjør du:
1) Bløtlegg gelatinplatene og varm melken.
2) Bland mangopuré, yoghurt og evt. litt søtning i en bolle. Stivpisk eggehvitene i en annen bolle.
3) Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme melkeskvetten.
4) Visp gelatinblandingen ut i yoghurtblandingen, vend forsiktig inn eggehvitene og fordel mangomoussen i to glass.
5) La dessertene stivne i kjøleskapet i minimum 4-5 timer. Topp med det du måtte ønske av frisk frukt og nyt!
PRØV OGSÅ: Hverdagens sjokolademousse
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.