Pålegg av lammebog
Publisert første gang: 10.12.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Det er veldig enkelt å lage sitt eget pålegg, for eksempel av lam. Trikset er å bruke kjøtt med mye bindevev, som bogen. Pålegg av lammebog er pålegg helt uten rare tilsetningsstoffer. Supergodt blir det også!
Karbohydrater: ca 0 g per 100
Dette trenger du:
1 lammebog
Salt, pepper og rosmarin (ev andre krydder, om du liker det bedre)
Slik gjør du:
- Krydre bogen godt, for eksempel med rosmarin, salt og pepper.
- Legg den i en ildfast form og dekk godt med aluminiumsfolie.
- Sett i ovnen på 140 grader i ca 6 timer.
- Dekk en liten form, for eksempel en brødform, med et klede av bomull eller lin.
- Mens kjøttet enda er varmt (bruk gjerne hansker om du har) plukker du det fra hverandre og legger det tett sammen i formen.
Tips! Kjøttet limer bedre sammen når det er varmt, men det trenger ikke være glovarmt.
6. Pakk kledet stramt rundt kjøttet, legg noe tungt på toppen og sett i kjøleskap.
7. Dagen etter kan du skjære skiver av hjemmelaget, deilig lammepålegg.
Tips! Det meste av stekt kjøtt blir godt som pålegg, og det er en super måte å spise opp middagsrester på.
PRØV GJERNE: Oppskrift på kokt tunge
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.