Wok med grønnsaker og sesamlaks
Publisert første gang: 08.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 16 gram Fiber: 11 gram
Wokkede grønnsaker er topp rask middag, og fordelen er at du kan bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Det passer supert både med løk, squash, erter og sukkererter, så bytt ut grønnsakene ut i fra hva du har og liker best. Her wokket jeg grønnsakene og bakte laksen i ovnen. Du kan selvsagt tilsette laks i terninger direkte i woken, dersom du vil gjøre det enda enklere.
Dette trenger du:
Til to porsjoner
2 laksefileter
1 ss hoisin-saus
1 ss sesamfrø
6 stykk østerssopp (ca 100 g)
2 gulrøtter
1 liten brokkoli
100 g asparges
1 paprika
to gode never fersk spinat
1 ss sesamolje
Marinade:
1 ss sesamolje
1 ss hoisinsaus
1 ss soyasaus
1 ss riseddik
½ ts sriracha (evt annen chilipaste)
Saften av ½ lime
1 cm finhakket/revet ingefær
Pepper
PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling
Slik gjør du:
- Ha laksefiletene i en ildfast form. Topp med hoisinsaus og sesamfrø, og
bak i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. - Del gulrøtter og paprika i tynne skiver, asparges i små biter og brokkolien i mindre buketter.
- Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
- Begynn med å steke østerssoppen i tørr panne til den sipper litt væske og
begynner å bli gyllen. Tilsett deretter sesamolje, gulrøtter og paprika, og
wok raskt til grønnsakene begynner å bli møre. Ha tilslutt i asparges,
paprika og marinaden, og wok til alt er ferdig. - Server laks med wokkede grønnsaker, og gjerne en skvis lime.
PRØV OGSÅ: Hoisin-stekt ørret med ris kokt i kokosmelk
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.