Lammekoteletter med myntesalsa

Lammekoteletter med myntesalsa

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 11.08.21 | Sist redigert: 30.08.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per 100 gram: 1 gram

Lammekoteletter er deilig, næringsrik mat – enten som en ekstra god lunsj eller til middag.

Ønsker du et enda mer mettende måltid kan du for eksempel servere med ekstra grønnsaker og bakte søtpoteter.

Annonse

Tips! Du kan gjerne bytte ut rosmarin med andre krydder, som spiskummin og malte korianderfrø.

Her har jeg servert med fermentert kål, ingefær og gulrot. Lyst å prøve?

PRØV OGSÅ: Grillet lårfilet av kylling med sommerlig vannmelonsalat

Ingredienser

Lammekoteletter (ca 300 g per person)
Salt
pepper
rosmarin

Myntesalsa:
1 agurk
50 g pinjekjerner
1 økologisk sitron, skall + 3 ss saft
2 dl ferske mynteblader
4 ss olivenolje
Salt og pepper

Annonse
Lammekoteletter med myntesalsa
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Fremgangsmåte

Myntesalsa:

  1. Del agurken i to på langs og skrap ut frøene (salsaen blir fort for flytende hvis du tar det med). Del agurken i små terninger.
  2. Rist pinjekjernene i en tørr panne på middels varme til de har fått gyllen overflate. Strø litt salt på toppen.
  3. Hakk myntebladene eller kjør de raskt i en foodprosessor. 
  4. Bland sammen mynteblader, pinjekjerner, agurk, revet sitronskall og olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Lammekoteletter med myntesalsa
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! Mynte er fint å ha i hagen og vokser fort og godt. Det kan tørkes og brukes ut over vinteren som krydder eller til te. Bare husk på å avgrense bedet, eller plant i potter, mynte sprer seg nemlig veldig lett.  

Krydre kotelettene med salt, pepper og rosmarin.

Kotelettene grilles på høy varme et par minutter på hver side. Deretter steker du videre på svakere varme i to-fem minutter på hver side. Akkurat hvor lenge kommer an på størrelse og hvordan du liker de stekt. De kan godt serveres litt rosa i midten. Er du usikker kan du skjære litt i den ene for å sjekke om de er ferdige.

PRØV GJERNE: Slik fermenterer du sesongens grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: