Kyllingsalat med rødbete, søtpotet og fetaost

Kyllingsalat med rødbete, søtpotet og fetaost

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 25.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 48 gram
Fiber per porsjon: 11 gram

Dette er en skikkelig god salat med spreke farger! Salaten er rik på både A- og C-vitamin fra søtpotet, jern fra sprø, rå rødbete og sunt fett fra mandlene. En super, lett hverdagsmiddag.

Dette trenger du:

Til 3 porsjoner

Annonse

2 små/1 stor søtpotet (ca. 600 gram)
2 ss olje
Krydder etter ønske, f.eks.: hvitløk, chili, salt og pepper
300 g revet, ferdig-stekt kylling
1 pose babyleaf salat-miks
½ rødløk
1 avokado
½ agurk
150 gram røde druer
2 små/1 stor rødbete (ca. 250 gram)
100 gram fetaost
2 never mandler

PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling

Slik gjør du:

1) Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kutt søtpotet i terninger, ha oljen over sammen med krydder og stek til de er møre og sprø, ca. 20 min.
2) Rist mandlene i en teflonpanne på medium varme i 5-10 min
3) Hell salatmiksen i en bolle. Kutt avokado og rødbete i terninger, agurk og rødløk i fine skiver, og del druene i to. Smuldre fetaosten og hakk mandlene. Ha alt oppi salatbollen, sammen med de stekte søtpotetterningene.
4) Bland godt og server kylling- og rødbetesalaten med en god dressing eller litt aioli!

PRØV OGSÅ: Asiatisk salat med tofu og peanøttsaus

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: