Grillribbe med rabarbra-marinade

Grillribbe med rabarbra-marinade

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 11.08.21 | Sist redigert: 18.05.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: mindre enn 1 g per 100

Denne grillribben langstekes først på svak varme før du gir den stekeskorpe på grillen. Slik får du perfekt stekt kjøtt!

Hvis du er glad i kjøtt så er grillribbe deilig sommermat å slenge på grillen. Tips! Kjøttet kan også stekes noen dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

Annonse

Dette trenger du:

1 grillribbe
1 stilk rabarbra
4 ss olivenolje
4 ss soyasaus
2 ss ketsjap manis (søt soyasaus)
1 rød chili
½ ts salt

Slik gjør du:

  • Ta av bladet av rabarbraen og toppen av chilien, og kjør ingrediensene til marinaden i en blender.
  • Ha grillribben i en ildfast form, ha marinaden over og under.
Grillribbe med rabarbra-marinade

Foto: Hanne Storhaug Jensen
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 110 grader over- og undervarme i 4 timer.
Grillribbe med rabarbra-marinade
Foto: Hanne Storhaug Jensen
  • Del ribben mellom hvert bein og gi den en god stekeskorpe på grillen rett før servering.

PRØV GJERNE: Yoghurtkikerter og grillet gulrot

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: