Favoritter blant vårens matnyheter

Favoritter blant vårens matnyheter

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 14.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hver høst og vår kommer det mange matnyheter i hyllene i butikkene. Jeg synes det er like spennende hver gang.

Jeg synes matutvalget i Norge generelt er dårlig. I alle fall sammenlignet med andre land. Derfor er jeg i ekstase hver vår og høst når produsentene lanserer sine nyheter. I år var intet unntak og jeg har laget en liste over hvilke nyheter som har blitt mine favoritter. Håper du finner noe du har lyst til å prøve ?

Annonse

Monster ultra fiesta mango

Foto: Kristi Herje Haga

Dette er en energidrikk med tilsatt koffein. Jeg får min daglige dose koffein stort sett fra kaffe, men av og til er det godt med en energidrikk. Særlig når jeg kjører langt med bil kjøper jeg med meg en slik eller to. Det finnes mange produsenter på markedet, men jeg foretrekker Monster. Gleden var stort da denne smaken kom nå i våres. Jeg synes den er kjempegod og frisk. Den minner meg om sol, sommer og varme dager. Den er sukkerfri, men har noen karbohydrater fra mango. Dette blir sommerens favorittdrikk!

Peanøtter med chili og lime fra Eldorado

Foto: Kristi Herje Haga

Jeg elsker nøtter! Det er mitt godteri etter at jeg kuttet ut smågodt. Favoritten er nøtter med skall som jeg knekker selv. De kjøper jeg i løsvekt på internasjonale butikker. Likevel ropte denne nyheten på meg i butikken en dag i mars. Delikat pose med en spennende kombinasjon av smaken av lime og chili. Jeg var solgt ved første nøtt! Disse er utrolig gode og smakfulle. Kombinasjonen av lime og chili er frisk, sterk og syrlig. Disse har jeg kjøpt mange ganger allerede og er helt hekta. Pass på, det holder ikke med en neve av disse. Åpner du posen, tømmes den på kort tid.

Läkerol med smak av blodappelsin

Foto: Kristi Herje Haga

Sukkerfrie drops er noe jeg alltid har i veska. Helst med smak av lakris. Läkerol kommer stadig med nye smaker sammen med lakris. Jeg synes de fleste er gode, og det er et pluss at de er sukkerfrie. Det var også denne med smak av blodappelsin. Den er frisk og god, og appelsin og lakris passer godt sammen. Denne blir å finne i veska mi fremover vår og sommer.

LES OGSÅ: Syndige og søte matnyheter

Go morgen yoghurt bringebær uten tilsatt sukker

Foto: Kristi Herje Haga

Jeg er glad i alt av meieriprodukter. Dessverre påvirkes blodsukkeret mitt av melkesukker og jeg trenger en del insulin når jeg spiser meieriprodukter som yoghurt, skyr, kesam og biola. Likevel spiser jeg ca ett måltid med meieriprodukter hver dag. Jeg elsker cottage cheese blandet med vaniljeyoghurt. Nam. Tine kom i vår med en ny yoghurt som raskt har blitt en favoritt. Go morgen med bringebær uten sukker smaker friskt av sommer og er nydelig sammen med cottage cheese, i smoothie eller for seg selv.

Annonse

Havregrøt med bringebær uten sukker

Bildet er publisert med tillatelse fra produsenten

Når jeg er på farten, har jeg alltid med meg et lite måltid i veska. Jeg foretrekker å ha med meg noe som trenger lite insulin, men som metter. Særlig når jeg kjører bil er jeg forsiktig med å spise mat der jeg trenger mye insulin. Jeg tyr ofte til sukkerfrie proteinbarer, men de er jeg litt lei av siden jeg har spist enorme mengder av dem. Det er mange gode yoghurter og skyr tilgjengelig, men de metter ikke like godt. Derfor kjøper jeg ofte sukkerfri byggrynsgrøt, og nå sukkerfri havregrøt. Smaker nydelig og er perfekt som lite mellommåltid. Anbefales virkelig dersom du vil unngå sukker og raske karbohydrater.

LES OGSÅ: Jakten på den perfekte følingsmaten

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: