Blodsukkervennlig og glutenfritt linsebrød
Dette linsebrødet ble til etter å ha trålet internett etter blodsukkervennlige brødoppskrifter. Brød av rå linser? Det smaker faktisk fantastisk godt!
Det er mange år siden jeg spiste vanlig brød. Det kuttet jeg helt etter jeg fikk diabetes og hadde problemer med å kontrollere blodsukkeret når jeg spiste hvetemel. Nå er det mange brød på markedet som er mer gunstig for blodsukkeret. Selv er jeg blitt vant til å ikke spise brød og savner det ikke i kostholdet mitt.
Men jeg er glad i å prøve nye oppskrifter og fikk lyst til å teste ut brød. Jeg fant nettsiden powerhungry.com som hadde mange spennende oppskrifter med linser, bønner og erter. Særlig linser og bønner har en stabiliserende effekt på blodsukkeret og jeg ble nysgjerrig på å teste ut disse oppskriftene. Jeg gjorde litt justeringer i forhold til oppskriften, men resultatet ble superbra! Anbefaler virkelig å teste dette ut hvis du vil ha et blodsukkervennlig brødalternativ.
Dette trenger du:
300 gram rå linser (Jeg har brukt grønne, men bruk det du har)
60 gram potetmel
1,2 dl vann
50 gram kesam eller naturell yoghurt
¾ teskje salt
1 barneskje fiberhusk
2 ½ teskje bakepulver
Slik gjør du:
Start med å legge linsene i bløt i rikelig med vann, natten over. Skyll linsene godt og ha dem i en blender sammen med vann og kesam/naturellyoghurt. Blend godt til du har en tykk jevn masse (linsene skal være helt knuste). Du kan bruke stavmikser dersom du har en som har kraftig motor. Bland så inn resten av ingrediensene og rør godt. Massen skal være tykk som en grøt.
Putt den i en brødform dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i 50 minutter.
Ta ut brødet av formen og la det kjøle seg på rist. Brødet holder seg godt i kjøleskap et par dager, men jeg anbefaler å fryse det i skiver og ta opp etter behov. Smaker nydelig både med søtt og salt pålegg. Og det beste er at blodsukkeret holder seg stabilt!
Håper det smaker ?
PRØV OGSÅ: Lavkarbobrød
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.