Proteinrundstykker med frø og yoghurt

Proteinrundstykker med frø og yoghurt

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 10.02.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per rundstykke: 21 gram, Fiber: 5 gram, Protein: 13 gram

Disse rundstykkene slenger du sammen på 1-2-3, og de passer perfekt med det meste av pålegg og som tilbehør supper og gryter.

Her er det tilsatt chiafrø, linfrø og solsikkekjerner for å øke fiberinnholdet. Du kan selvfølgelig droppe frø, eller tilsette andre frø etter ønske. Rundstykkene kan også fryses, slik at du har de lett tilgjengelig en gang du trenger noe sunt og enkelt. Velger du glutenfrie havregryn, blir rundstykkene glutenfrie.

Annonse

Dette trenger du:

4 rundstykker:

2 egg

100 g cottage cheese

50 g yoghurt naturell

125 g havregryn

Annonse

1 ts bakepulver

1 ss chiafrø

1 ss linfrø

1 ss gresskarkjerner

Slik gjør du:

1. Miks egg, yoghurt og cottage cheese til en glatt røre med stavmikser.

2. Vend inn bakepulver, havregryn og frø. Deigen skal nå være fast nok til å

formes.

3. Form fire rundstykker med skje, og plasser dem på en bakeplate.

4. Stek rundstykkene midt i ovnen på 200 grader i cirka 12 minutter.

5. Avkjøl, og spis eller frys.

PRØV OGSÅ: Havrekjeks med nøttesmør, krydder og kokos

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
4/5 3 tilbakemeldinger
Del: