Proteinrundstykker med frø og yoghurt
Karbohydrater per rundstykke: 21 gram, Fiber: 5 gram, Protein: 13 gram
Disse rundstykkene slenger du sammen på 1-2-3, og de passer perfekt med det meste av pålegg og som tilbehør supper og gryter.
Her er det tilsatt chiafrø, linfrø og solsikkekjerner for å øke fiberinnholdet. Du kan selvfølgelig droppe frø, eller tilsette andre frø etter ønske. Rundstykkene kan også fryses, slik at du har de lett tilgjengelig en gang du trenger noe sunt og enkelt. Velger du glutenfrie havregryn, blir rundstykkene glutenfrie.
Dette trenger du:
4 rundstykker:
2 egg
100 g cottage cheese
50 g yoghurt naturell
125 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ss chiafrø
1 ss linfrø
1 ss gresskarkjerner
Slik gjør du:
1. Miks egg, yoghurt og cottage cheese til en glatt røre med stavmikser.
2. Vend inn bakepulver, havregryn og frø. Deigen skal nå være fast nok til å
formes.
3. Form fire rundstykker med skje, og plasser dem på en bakeplate.
4. Stek rundstykkene midt i ovnen på 200 grader i cirka 12 minutter.
5. Avkjøl, og spis eller frys.
PRØV OGSÅ: Havrekjeks med nøttesmør, krydder og kokos
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.