
Oppskrift på hjemmelaget bacon
Karbohydrater: 0,005 g per 100
Det er ikke vanskelig å lage ditt eget bacon. Du kan lage det uten røyksmak, det vil si bare ved å salte, eller du kan bruke en enkel røykmaskin som du kan kjøpe på nett eller i en villmarksforretning.
Merk at selv om det er litt sukker i denne oppskriften, så utgjør det en veldig liten andel av totalvekten. Og det totale karbohydratinnholdet er veldig lavt. Det er i all hovedsak mengden karbohydrater som bestemmer blodsukkerstigningen etter et måltid.
Dette trenger du:
2 kg sideflesk (ribbe) eller buklist av gris
2,25% salt
0,5 % sukker (for eksempel rårørsukker eller økologisk rørsukker)
Slik gjør du:
1. Vei kjøttet. Du skal bruke 2,25 % salt og 0,5% sukker. Hvis kjøttet veier 1 kg blir det 22,5 g salt og 5 g sukker.

Snart bacon…Foto: Hanne Storhaug
2. Legg kjøttet inni en plastpose og dryss over salt og sukker. Pass på at du fordeler saltet godt på alle sider.
3. Press ut all luften av posen, legg i en beholder og legg noen vekter oppå.
4. La ligge i kjøleskapet i en uke. Snu kjøttet daglig.
Tips! Merk skålen med når det skal være ferdig, så er det lettere å huske.

Lag ditt eget bacon Foto: Hanne Storhaug
5. Når kjøttet har ligget i sju dager er det ferdig saltet.
6. Du kan bruke baconet slik det er, dvs. med bare saltsmaken, eller du kan røyke det. Vi har kjøpt en billig røykemaskin på nett, denne fungerer fint. Det går også an å lage seg hjemmelagede varianter.
Tips! Hvor lenge baconet skal røyke, og hvilken type flis du skal bruke, er en smakssak. Det kan være lurt å lese seg litt opp før du setter i gang. Eller for eksempel se noen filmer på youtube (søk f.eks. på homemade bacon).

Ferdig bacon. Voila! Foto: Hanne Storhaug
Til helgefrokostene?
PRØV GJERNE: Lag en god restesuppe til middag
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.