Perfekte amerikanske pannekaker

Perfekte amerikanske pannekaker

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 02.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
177 kcal, 2 gram karbohydrater

Selv om jeg som regel lager opp flere porsjoner når jeg først lager mat, er det enkelte retter som smaker best «fersk» rett fra panna. En av disse, er amerikanske tykke pannekaker.

Annonse

De smaker aller best rett fra stekepanna. Jeg pleier å spise underveis mens jeg steker. Har ikke sjans å vente til alle er ferdig stekt… Disse er lavkarbo, glutenfrie, laktosefrie og sukkerfri. Samt supergode!

Enmanns gilde!

Denne røren holder til en person hvis du er sånn passe sulten. Jeg pleier å lage den til lunsj hvis jeg har hjemmekontor eller til frokost i helgene. Røren blir best når den står litt. Lag den gjerne kvelden før dersom du vil ha pannekaker til frokost på en hverdag.

Hvis du ikke er kjent med fiberhusk og pofiber, kan jeg forklare kjapt hva det er.

Fiberhusk er pulverisert skall fra frukten psyllium. Oppløst i væske blir den geleaktig og brukes til å øke fiberinnholdet, tykne, binde sammen og gjøre bakverk mykt og saftig. Fås kjøpt i vanlig dagligvare og internasjonale butikker.

Pofiber utvinnes av potet der stivelsen «vaskes bort» og det som er igjen tørkes. Lavt på karbohydrater og glutenfritt. Pofiber binder baksten, gir saftighet og tilfører ekstra fiber. Fås kjøpt i dagligvarebutikker og helsekost.

Annonse

Du trenger:

1 egg

5 gram fiberhusk

5 gram chiafrø

25 gram Alpro usukret soyayoghurt

1 dl Alpro usøtet soyamelk

1 dl vann

½ ts bakepulver

Litt salt og kardemomme, søtning etter ønske (jeg bruker litt Sukrin)

Slik gjør du:

Visp alt sammen og la røren svelle i ca 1 time. Er den veldig tykk kan du justere med litt vann. Jeg liker pannekakene tykke.

Har du en god stekepanne kan du steke dem uten smør. Hvis ikke tar du litt smør i pannen før steking. Jeg steker dem på varme 6 av 10 i ca tre fire minutter på hver side. De trenger litt tid for å bli gjennomstekte. Du får ca fem små, men tykke pannekaker av denne røra.

Jeg foretrekker å spise dem rett fra panna med smør og Sukrin gold. Syltetøy og rømme smaker også godt til, men da er det best at pannekakene kjøler seg litt ned.

 

Velbekomme!

PRØV GJERNE: Gulrotpannekaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: