Roche fikk kontrakt på insulinpumpesystemet Accu-Chek Insight!

Roche fikk kontrakt på insulinpumpesystemet Accu-Chek Insight!

Julie Cathrine Knarvik
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 25.04.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

1.mars ble det klart at alle seks deltilbud om innkjøp av insulinpumper og glukosemonitorering (CGM) er gått videre til avtale. Roche Diagnostics Norge AS vant deltilbud 3 med insulinpumpesystemet Accu-Chek Insight!

Annonse

”Vi mener at insulinpumpen Accu-Chek Insight er det perfekte systemet som enkelt kan tilpasses brukernes behov.»  Madeleine Nygaard, ansvarlig for pumpeanbudet i Roche Diagnostics Norge AS.

 

Sykehusinnkjøp HF har endelig sendt ut nye kontrakter i anskaffelsen insulinpumper, CGM, hele 2 år på overtid. Roche vant deltilbud 3 med Insulinpumpesystemet Accu-Chek Insight. Det blir gjeldende fra 1 mai 2019.
– Dette er gode nyheter for både brukerne og for Roche, sier Madeleine Nygaard, ansvarlig for pumpeanbudet I Roche Diagnostics Norge AS.

Derfor vant Roche anbudet

For deltilbud 3 ble det mottatt tilbud fra Medtronic Norge AS, Roche Diagnostics Norge AS og Ypsomed AS. Roche Diagnostics Norge AS ble tildelt rammeavtale for deltilbud 3 på Insulinpumpesystemet Accu-Chek Insight fordi det hadde det klart beste forholdet mellom pris og kvalitet. Tilbudene er evaluert og gjennomgått i henhold til tilbyders utfylte kravspesifikasjon og tilsendte vareprøver. Tilbudet til Roche Diagnostics Norge AS ble evaluert til å være det beste tilbudet på tildelingskriteriet: kvalitet.

Tilbudet fra Roche Diagnostics Norge AS fikk poeng for kompabilitet med datasystemet Diasend fra Glooko AB, minste basaldosetrinn, og at det vises tydelig i første skjermbildet på pumpe og fjernkontroll hvilken basaldose som pågår. At systemet har en fjernkontroll med boluskalkulator inkludert og at systemet er brukervennlig og intuitivt. Det er en pumpe med godt design og fysisk utforming.

LES OGSÅ KRONIKKEN: Flertallet er på plass. La oss rulle ut ny teknologi!

Hva betyr dette for helseforetakene og for deg som bruker?

Pasienter som er tilknyttet dette deltilbudet må ha en individuell begrunnelse. Pasienter med en eller flere av kriteriene nedenfor skal vurderes å benytte insulinpumpe fra dette deltilbudet:

Annonse

Pasienter som ikke ønsker eller ikke har behov for CGM med alarmfunksjoner og som kun ønsker seg en enkel insulinpumpe.

Pasienter som selv ønsker å styre sin insulintilførsel og som ikke ønsker at systemet gjør automatiske insulinjusteringer.

Pasienter som har fått utlevert eller som selv har anskaffet seg flash glukosemåler (FGM).

Databehandleravtaler

Før systemene kan gjøres tilgjengelig for brukerne, må en databehandleravtale tegnes mellom helseforetakene og leverandørene. Dette er viktig for at etterlevelsen av personvernskravene sikres i avtaleperioden. Det vil derfor ta tiden fram til 1. mai før systemene er tilgjengelig på alle sykehusene.

anbud

Madeleine Nygaard, ansvarlig for pumpeanbudet i Roche Diagnostics Norge AS. Foto: Roche

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ KRONIKKEN: Søte løfter hjelper ikke diabetes pasienter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: