Oppskrift på kokospletter

Oppskrift på kokospletter

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 15.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Tot. i hele deigen: 35

Jeg bare digger disse saftige kokosplettene! De er så god at de går ned på høykant både som te-mat og til lunsj. De er jo sunne, så hvorfor ikke? 

Annonse

De er lette å ta med seg i en lunsjboks og krever heller ikke å holdes avkjølt.

I oppskriften er det brukt kokosmel, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hva kokosmel inneholder:

Kokosmel har høyt fiberinnhold og er også rikt på protein. Det er naturlig søtt, så det passer utmerket til bakst. Det er i tillegg glutenfritt. (ellers hadde jeg valgt et annet glutenfritt alternativ).

Man kan også bruke kokosmel i sauser som fortykningsmiddel.

Husk at man ofte må bruke et ekstra egg, og litt ekstra væske om man bruker kokosmel. Nettopp fordi det er så fiberrikt og dermed suger til seg væsken i deigen.

Annonse

Du må også redusere mengden mel i forhold til andre typer mel. Det er bare å prøve seg litt frem og finne rett konsistens på deigen (oppskriften her kommer ferdig prøvd).

Her er oppskriften:

Dette trenger du:

  • 1 dl Tagatesse
  • 4 egg
  • 250 gram smør
  • 2 dl kokosmasse
  • 2 dl kokosmel
  • 2 ts bakepulver
  • 20 dråper vanilje eller rom essens

Slik gjør du:

Visp egg og tagatesse luftig. Smelt smøret og bland i. Tilsett de tørre ingrediensene og essensen og bland godt.

kokospletter

Foto: Benedikte Knudsen

Dekk en langform med bakepapir og fordel deigen utover med slikkepott. Stek midt i ovnen på 160 grader i 15-20 minutter. Del så opp med en pizzakutter i passe stykker.

Et lite tips: Server gjerne litt sukkerfritt syltetøy til.

God fornøyelse!

For flere oppskrifter, se bloggen: www.mintype1mat.no

NB! Hele deigen inneholder 35 karbohydrater, men som jeg nevner i innlegget er det forskjell næringsinnhold fra de ulike leverandørene. Karbohydratinnholdet varierer mye hos leverandørene, så les næringsinnholdet. Det kommer også an på innhøstingen. Det jeg har brukt, har 30, men det finnes ned i 9. Velg selv hvor strikt du vil være. Uansett er det lavkarbomel, og jeg lager ofte disse plettene fordi de er utrolig god.

Kilde: Sunkost

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
4/5 1 tilbakemelding
Del: