Deilig, luftig sjokolademousse
Ant. karbohydrater: 6,5 i hver porsjon. Men det kommer an på hvilken sjokolade man bruker. Jeg brukte 70 %, men 86 % sjokolade har lavest karbohydratinnhold, så sjekk næringsinnhold.
Jeg elsker sjokolade, kaker og dessert. Kanskje ikke en god kombo med diabetes, tenker mange. Men mitt blodsukker er helt på bølgelengde med dette følget.
Jeg er så glad for at jeg har funnet frem til desserter som passer til mitt kosthold. Denne gangen ble det sjokolademousse.
Jeg opplever som regel å ikke kunne spise noe ute av søtt, fordi jeg ikke vet hvor mye sukker og mel de har puttet i kaker og desserter. Da lar jeg heller være. Ønsker ikke en opptur med høyt blodsukker, bokstavelig talt.
På hjemmefronten er det selvfølgelig annerledes. Da har jeg full kontroll på ingredienser, og dermed kan jeg lage det sunt og godt. Denne sjokolademoussen er luftig og smaker himmelsk av sjokolade.
Dette trenger du:
(4-6 pers.)
- 100 gram 70% sjokolade (eller høyere)
- 3 ss kokosolje
- 4 ss fløte
- 3 egg
- 1/2 dl tagatesse
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
- Smelt sjokoladen på svak varme i en panne sammen med kokosolje og fløte.
- Skill eggeplomme og hviten i to ulike skåler. Pisk eggeplommene og tagatesse til eggedosis.
- Visp den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen.
- Pisk eggehvitene stive med saltet, og bland dem forsiktig inn i sjokolademassen.
- Fordel i skåler og pynt med bær og urter.
- Til denne oppskriften har jeg brukt rips og steviaplante (den smaker virkelig søtt).
- Sett så skålene i kjøleskap til moussen er stiv. Ca. 2 timer er nok.
PS! Man kan lage denne desserten 1-2 dager i forveien hvis man skal ha selskap.
God fornøyelse!
PRØV GJERNE: Sjokolademarquise med espresso
For flere deilige oppskrifter, se: www.mintype1mat.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.