Blodsukkervennlig grønnsakssmoothie

Blodsukkervennlig grønnsakssmoothie

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 27.09.18 | Sist redigert: 18.06.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 3,8 gram

Småsulten eller bare lysten på noe godt mellom måltidene? Da er grønnsakssmoothie et perfekt alternativ!

Ganske ofte blir jeg sulten mellom hovedmåltidene, men har ikke lyst til å spise noe som påvirker blodsukkeret slik at jeg må ta ekstra insulin. Samtidig er jeg opptatt av å få i meg nok grønnsaker i løpet av dagen og prøver å få «lurt inn» grønnsaker til hvert måltid.

Annonse

Smoothie er en fin måte å få i seg grønnsaker på. Det finnes utallige oppskrifter på smoothie, men mange av dem inneholder mye frukt eller fruktjuice som igjen påvirker blodsukkeret. Det er selvsagt ok bare man er klar over det og setter riktig dose insulin.

Smoothien jeg har funnet frem til her, påvirker blodsukkeret i minimal grad. Den metter nok til at jeg kan vente med å spise til neste måltid. Og selvsagt synes jeg den er frisk og god! Kombinasjonen av ingefær og kakao er supergod, og kakao har i tillegg en oppkvikkende effekt.

Du trenger:

100 gram fryste spinatputer
100 gram squash
2 dl mandelmelk
2 dl vann
½ cm frisk ingefær i biter (kan bruke pulver istedenfor)
1 ts kakaopulver
1 sukett
1 bs kollagen (kan droppes)

Slik gjør du:

Finn frem en blender. Jeg bruker en med en beholder som drikketuten kan settes direkte på, etter at smoothien er blendet. Det er praktisk og gir lite oppvask. Disse fås kjøpt billig i butikker som Clas Ohlson, Biltema, Rusta.

Kutt squash i biter og ta spinaten fra fryseren. Putt alle ingrediensene i blenderen og kjør på full styrke til du har en helt glatt smoothie. Ønsker du den mer flytende kan du tilsette mer vann. Dersom du bruker kollagen vil den naturlig bli fyldigere enn om du ikke bruker det. Kollagen er et protein som er viktig for hud, sener, ledd og brusk.

Annonse

Smoothien holder seg fint et par timer i kjøleskap og nytes best kald.

PRØV GJERNE: Blå frokost – smoothie med havregryn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: