Hjemmelaget tacochips med kjøttdeig og grønnsaker

 Hjemmelaget tacochips med kjøttdeig og grønnsaker

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 06.03.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Kjøttsaus: tot. 10,5, Tacochips: tot. 5

Det er fredag og hos mange står taco står på menyen. Her er en god variant med lite karbohydrater.

Annonse

Nå har jeg testet en ny ingrediens jeg ikke har brukt før, hampmel. Dette er et mel som har et lavt karbohydratinnhold og et høyt proteininnhold. Det har også et rikt fiberinnhold. Det kan brukes i bakst, og til jevning av supper og sauser. I tillegg er den også egnet som proteinpulver i smoothie.

Kort fortalt er det et næringsrikt mel som absolutt fortjener et forsøk.
Så jeg ville prøve å lage noe nachoslignende chips til en kjøttsaus. Tenkte at det må passe til en middagsrett siden det har litt «voksen» smak.

PRØV GJERNE: Fylte ovnsbakte squash – sunt og blodsukkervennlig

Dette trenger du:

TACOCHIPS:
• 3 egg
• 200 gram malte mandler
• 50 gram hampmel
• 15 gram linfrømel
• 2 ts chiliflak eller krydder
• 1 1/2 ts salt
• 4 dl vann

KJØTTBLANDING/SAUS
• 500 gr kjøttdeig, karbonadedeig eller medisterdeig
• 2 champinjong
• 1 grønn paprika (100 gram)
• 100 gram tomater
• 100 gram rødkål
• 1 ts salt
• 1 ts pepper
• 1 ts chilikrydder
• 50 gram revet hvitost

Annonse

Slik gjør du:

TACOCHIPS
• Sett ovnen på 180 grader.
• Egg piskes godt og vann, malte mandler, hampmel, linfrømel, og krydder tilsettes.
• Fordel deigen (den er tynn) tynt på to bakepapirkledde stekebrett med en slikkepott.
• Stek brettene på 180 grader med varmluft.
• Når den begynner å stivne, stikk den med en gaffel, slik at du unngår at den bobler seg.
• Bruk så et pizzahjul og skjær horisontale linjer, så trekanter mellom linjene.
• Stek til deigen til den blir helt sprø.
• Det tok ca 70 min med min ovn. Ta ut «chipsene» etter hvert som de blir ferdige, slik at du unngår at de svir.

PRØV GJERNE: Sunn hjemmelaget taco

KJØTTBLANDING/SAUS
• Hakk kjøtt og grønnsaker opp i passe biter og stek sammen med krydder.
• Hell blandingen over i en ildfast form.
• Pynt med noen av de ferdigstekte chipsene ved å trykke dem forsiktig ned i kjøttet. Strø over revet ost. Chipsene tåler ikke væske, da blir de bløte.
Stek på 175 grader midt i ovnen til osten er smeltet og gylden.
Ha rømme og lime som tilbehør.

Vel bekomme 🙂

Gå gjerne inn på bloggen min for å lese mer: https://www.mintype1mat.no/

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
3/5 2 tilbakemeldinger
Del: